Quantcast
Jump to content

  • Join Today, It's Simple and FREE!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

Wolds Alpacas

Various quad problems

Recommended Posts

Hello - I just found you today and hope this forum might help with a number of issues with several quads I have...

I have a Kawasaki KLF185 Bayou which is in bits - bought as such and never managed to get going.  I have not had a spark and tried two OEM CDI's on it.  I have replaced the coil and plug and checked the wiring to CDI.  I have also tried to use other CDI's (DC ones) run from the battery.  Nothing, still no spark, so I have managed to find a new pickup coil and hope that resolves things - any input on this would be appreciated.

I also have a Yamaha YFM225 which sounds really noisy exhaust wise.  It had no baffle so I bought and installed that but it seemed to make no difference.  There are no leaks from the manifold or exhaust but the damm thing just sounds so loud!

Thirdly I have just ordered a Suzuki King Quad 300 which should be here this week - it is described as "with slow running needing attention"  I am as a matter of course going to put a new spark plug in, change the oil and oil filter and blow out the air filter with compressed air - anything else I should consider?  Also, the headlights do not work - I want to change them out for LED ones anyway though. 

I notice that there is a library here, but until I have engaged ten times here, I am unable to download anything.

Thanks in advance.

Share this post


Link to post
Share on other sites


2 hours ago, Wolds Alpacas said:

Hello - I just found you today and hope this forum might help with a number of issues with several quads I have...

I have a Kawasaki KLF185 Bayou which is in bits - bought as such and never managed to get going.  I have not had a spark and tried two OEM CDI's on it.  I have replaced the coil and plug and checked the wiring to CDI.  I have also tried to use other CDI's (DC ones) run from the battery.  Nothing, still no spark, so I have managed to find a new pickup coil and hope that resolves things - any input on this would be appreciated.

I also have a Yamaha YFM225 which sounds really noisy exhaust wise.  It had no baffle so I bought and installed that but it seemed to make no difference.  There are no leaks from the manifold or exhaust but the damm thing just sounds so loud!

Thirdly I have just ordered a Suzuki King Quad 300 which should be here this week - it is described as "with slow running needing attention"  I am as a matter of course going to put a new spark plug in, change the oil and oil filter and blow out the air filter with compressed air - anything else I should consider?  Also, the headlights do not work - I want to change them out for LED ones anyway though. 

I notice that there is a library here, but until I have engaged ten times here, I am unable to download anything.

Thanks in advance.

You should create separate topics for each ATV and that ATV's issues in the branded forums https://www.quadcrazy.com/atvforum/17-atv-forums-by-brand/ 

If you need help with this, we can split this topic for you if you like.

If you need access sooner, we have optional membership upgrades from the free membership: https://www.quadcrazy.com/subscriptions

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello Admin - if you could split it then, that would be helpful - I posted it more as an introduction so any help is appreciated.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites


Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By Colby Calk
      I recently got a 98 warrior 350 that 'needed the carb adjusted' but the reality is it has no spark. I have a new spark plug, plug wire, ignition coil, battery, and cdi box. I checked continuity and took apart and inspected the starter/kill/light switch on the handle bar, and it all looks brand new and checked out. The key switch seems to be working properly, as when off, nothing works, but when switched on, lights and electric starter button work. It turns over fine, and as I just stated, all the lights work. I took all the plastics off and traced all the wires, and only one had a small cut in it, but it was only through the rubber sheathing, not the wire itself (the blue one coming from the stator). I cleaned some grounds, made sure both relays work, and still nothing. I pulled the stator cover and looked at the stator itself, and it looks great. No broken wires or connectors or anything. Still, no spark. I'm at a loss. Where do I go next? Any help is appreciated.
    • By JCH
      Hi there
      I am in need of a manual for my KLF 300 Bayou 4x2 . I've found others on here for the 4x4 model, but was wondering if I need a separate 4x2 manual. Does anyone know?
    • By StolenATV
      Stolen Jan 8, 2016 about 8 Am from the All storage in Keller TX with a Uhaul truck. The atv is on a black texline trailer TX plate 167256J. It is green with two bench seats. will seat up to six. ATV has a wench and CV guards on the front and back.
      The post Stolen Kawasaki 820 Mule appeared first on STOLEN 911.
      View the full article
    • By Monika Novakov
      1988 Kawasaki 220 Bayou trying to remove generator/ starter 1way clutch cover to be able to replace 1way clutch. All bolts are removed case cover is dripping what oil that remains...but I can't get the cover to come off..what am I missing? Thx in advance.
    • By StolenATV
      Kawasaki Mule 4X4 Engine# FJ400DE114698 bright green and black with cover. Had a 40 gal spray tank in back, blue hoses. Taken with other tools from our barn.
      The post 2014 Kawasaki Mule XC SE appeared first on STOLEN 911.
      View the full article
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...