Quantcast
Jump to content

  • Do you own an ATV? Join our Forum!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

thegipper

1987 Honda 350 Fourtrax will not start

Recommended Posts

Have replaced, Carb, fuel pump, CDI, plug, coil,fuel filter. Will crank but not srt. Getting spark and battery is fully charged 12.6V

Any suggestions????

 

Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites


If your sure your getting spark then spray a little starting fluid into the carburetor intake while cranking and see if it starts.  If it fires up then it’s a fuel issue. Could need  cleaning of the carburetor OR the fuel flow is not coming from the tank.  
Start by pulling the fuel line off of the carburetor and verifying that you have fuel flow from the tank with the petcock open. 
if that’s good then the carb has to come of and be taken apart/cleaned out.  
But before you do all of this make sure your gas is good and your spark plug is new and not fouled up.  

Share this post


Link to post
Share on other sites

By all means try all the suggested tests but don't skip one of the most important ones: do a compression test!

Share this post


Link to post
Share on other sites


On 10/10/2019 at 11:58 AM, spock58 said:

By all means try all the suggested tests but don't skip one of the most important ones: do a compression test!

 

Got it running.  We gas and had to prime the heck out of the new carburetor!

thanks all!!

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By K L Buck Naff
      Trying to replace the carburetor on my 2003 Bear Tracker 250. Two brand new carbs in a row from different suppliers.   Both leak fuel out over flow and intake as soon as I turn the gas on. Any ideas. Am I doing something wrong?
    • By Daryl Mann
      Hey new to the page 
      having an issue with my carb slider jamming ect just replaced the carb with a good pre owned unit and seem to be having a similar issue 
      is there a home fix for this as a posed to buying yet another carb as the quads my daily transport and stuck without it 
      thanks for looking any help great full can also forward video of the problem I’m having if needed 


    • By Ellery Zandt
      I have no idea where the antifreeze line coming off the thermostat goes too. The carb two nipples in the pic create a vacumme. Can someone help me on this please....!!! my email direct is [email protected]!!!!
    • By JacobSlabach
      got 7 atvs off CL recently for a good price.  one of which is a yamaha warrior.  anyone know where the vin is printed on this bike?  Haha good place to start as I do not know year or size yet.  The former owner says needs exhaust ans and clutch work.  he said it ran fine until the clutch cable broke and then I couldn't get the new cable adjusted right and it would grind gears.  things I see:  clutch cable locked up again, no brakes, carb leaking (green with algae around the bowl and has gelled gas stalagtights on it), aftermarket exhaust melted the airbox so I need something different and a new air box.  I would like the use the current exhaust if I can but I have a feeling its a redneck fix as it looks like there is an ace bandage holding it to the exhaust pipe (its an aftermarket slip-on exhaust), so I'm not sure about that- lets get the bike running first.  also, battery (looks brand new, what a shame) is dead, 0 volts.  Otherwise, bike looks to have not been wrecked, and plastics are ok (it sat outside under a 'tarp' for 3+ years since it was run last).  any tips and advise on where to start first would be awesome as this is my first clutched bike (manual).
      the clutch is my main concern- I've never rode a clutched bike so I dont even know what its supposed to feel like.  lol I'm spoiled on my automatic polaris 
    • By Dwight Williams
      Hey everyone, I've been scratching my head over this for most of the day.  I bought a couple of Bayou 220's, got them running (they've both been sitting), and started tweaking and fixing small things.  One of them is mostly done, the other had an aftermarket carb on it and I've been trying to sort that out.
       
      Anyway, while adjusting the carb it died a few times, I restarted and moved on until it died and wouldn't restart.  I figured maybe I'd flooded it or something - after further attempts I realized I had no spark.  Since I have two identical machines I have many parts at my disposal.  I've swapped the CDI, spark plug and coil with no luck.  I have good resistance readings from the stator and pick up (135 and 110 respectively),  I don't have a peak voltage meter but I measure around 53VAC on the stator when cranking.  I have a 4 wire stator, not an alternator like the newer ones.  Grounds look good, I've checked the kill switch by verifying that it and the ignition switch grounds the black/yellow wire to the CDI.  I can turn the engine slowly and see the pickup short the meter as well, seems normal right?  So far everything I've checked looks the same on both machines.  I've got the service manual and wiring diagrams.  Do these readings make any sense?  I'm obviously missing something but I'm stumped.  thanks!
  • Similar Tagged Content

    • By Guythis448
      Looking for help on wiring up stock wiring harness specifically for a '88 Honda TRX 300 
      If anyone could drop a link or send me a PM it would be much appreciated 
    • By Mark Walters
      Hi guys.  First post, hope you can help.  As above 1991 Honda fourtrax.  Starting, running fine until a few weeks ago. Used primarily to put my ski boat in the garage (put 2" ball on front).  Any way, had just backed boat into garage, turned off to crank trailer wheel down, when I went to restart got nothing.  
      No neutral light, no headlights, no reverse light, would not turn over when start button pushed.  It would crank and run when I jumped the contacts on the start relay.  While running the neutral light will come on, although it is dim and flickers.  Reverse light on when running and in reverse.
      What I have done to this point:
      1.  Used jumper cable to ground battery (-) terminal to engine block thinking ground wire from battery to engine may be bad.  No neutral light, no start.
      2. Applied 12 volts to start relay.  Got a loud click like it was making contact.  I didn't have the battery/starter cables connected to the relay, but I am assuming it would have cranked at that time.  
      3. Disconnected neutral switch wire.  Grounded neutral switch wire with jumper wire. No neutral light, no electric start. 
      At this point I am thinking ignition switch vs broken wire in the harness going to the neutral switch (due to dimness and flickering when running).
      Any and all suggestions to help track down this issue are appreciated.
      Thanks
       
    • By Connor Tuftin
      I have a 1988 300 Honda FourTrax, All wheel drive.
      My brother and I were fixing up this quad. We put a brand new battery and fuses in and it was running fine until we put the quad into reverse. As soon as it was put into reverse all of the electrical cut out and power wasn't making it to the head unit anymore and both of the brand new fuses popped. We figured there might have been a short from the starter or solenoids, but they are all working properly. At this point we don't know where to start looking for where the short could be. I'm just wondering if anybody has had the same issue or knows of similar issues that could cause these electrical shorts?
    • By Steven Workman
      So I have a Honda Fourtrax 300 year 1988. The ignition doesn’t start it with no sound. The headlights won’t turn on. It has a brand new charged battery, fuses are good, oil is good, gas is good, reverse is rusted, it shifts good, won’t jumpstart but when you try it will turn over, it will start if you jump the solenoid give it gas and spray starter fluid on the breather but it won’t stay on long but will stay on for the little time it does by itself. I don’t know what’s wrong and I need help!
    • By Arnold Schimberg
      Hi Guys
      I have 88 4trax FW , it has a booster circuit
      In the cdi control fed from a leg in the alternator. 
      MY Honda service manual says you will get no spark without this circuit on this model. 
      Can someone explain a little about this please ?    Thanks
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...