Quantcast
Jump to content

  • Do you own an ATV, UTV or SxS? Join our Community Forum!

    QUADCRAZY ATV Community and Forum are FREE to join! We keep our ATV, UTV, and SxS forums clean and user friendly. All first time posters in our forums will have to wait to have their content reviewed and approved. Once your first ten posts are approved, you will no longer need to go through a forum post approval process. To bypass the approval process with immediate access and a NO ADS experience in our ATV, SxS, and UTV forums, consider subsribing to a Premium Membership

what oil should be in a HONDA TRX 400 EX


stuman6669

Recommended Posts

  • 1 year later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Similar Forum Topics

    • By Admin
      View File 2006-2011 Honda Rincon TRX 680 FA/FGA service manual
      2006-2011 Honda Rincon TRX 680 FA/FGA service manual
      Submitter Admin Submitted 04/09/2024 Category Honda ATV  
    • By Drillbit
      Hey all,
      I need some input on a problem I'm having with my Kodiak 400 that keeps fouling plugs. First off, I've done a lot of work to this thing, most of it all in good fun. Brake work, cv joints, u joints, carb kit, checked valve lash, compression good, changed all fluids, etc... My problem is it keeps fouling plugs very quickly. I can put a new (manual recommended plug) in and it starts right up, runs great, idles great, picks up good. Doesn't stutter at all. I ride it for 1/2 a mile, it cuts off and won't start back up. I let it sit overnight thinking maybe it got to hot. Try to start it the next day, nothing. Put a new plug in, fires right up, runs great for another 1/2 mile or so, dead. The plugs come out and look carbon fouled with dry black soot on them. I don't know if this is a fuel/air mixture problem or a ignition problem. A couple of things that I noticed is I never need to pull the choke out to start it. Also, when it starts it automatically idles high like an automatic choke would do, then it comes back down to a good idle. Also I noticed that the air/fuel mixture needle valve screw does nothing when I adjust it in or out. I can screw it all the way closed and the motor still runs and idles good. Any advice would be greatly appreciated. I'm almost leaning to a ignition breaking down the plugs??
      Thanks! 
    • By kantrud97
      Hello i have a 2005 Bombardier Outlander max xt 400, i recently split the case to fix a oil leak. while in there i took out the oil pump and i cant find the torque specs for the oil pump to go back in, i tend to over tighten everything so im trying to go be the torque specs so i dont break anything.
       
      Thank you in advance
    • By Lafytafy
      should i run a thicker oil in a older quad because it make a little more noise than usual 
    • By alexwv1863
      I have a 2016 Arctic Cat 500 and recently noticed some oil leaking on the engine block to the right of the oil filter. It's near two metal lines going in and out of the engine block. I think one of the lines is called an engine oil line. I have a photo I'm going to try and attach. Any help would be greatly appreciated. I don't want to start tearing into the engine if I don't have to. I think maybe a gasket or something blew around one of these lines. The ATV runs fine otherwise. Doesn't overheat or anything.

  • Similar Tagged Forum Content

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...