daveflew

4x4 problem Polaris 500 H0

Recommended Posts



is it push button to go into 4x4? if so, I'd check wires. also make sure you're in N. Also, make sure your battery is fully charged, sometimes you ATV will act like it has enough juice, but it doesn't have the amount to juice the electric shift. you could also use a tester on the wires, see if it's sending power to it. if it's a manual shift, i would check all of the linkage, i dont know how 4x4 ATV work, I've never owned one it might go to a transmission, but most likely a transfer case? if so that could have gone bad, or bad weather is hurting it.

Edited by Sparrows

Share this post


Link to post
Share on other sites
  •  Like what you are reading? Please help us by sharing this content.

Check all connections to make sure they are plugged in. 98 to 02 or 03 also had some switch problems.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  •  Like what you are reading? Please help us by sharing this content.

im almost positive it is electric switch if so check fuses... check wires going to and from the handlebar switch make sure none of them have been damaged due to sticks or other things... check ur diff make sure no wires from their r loose...

Share this post


Link to post
Share on other sites
  •  Like what you are reading? Please help us by sharing this content.

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


  •  Like what you are reading? Please help us by sharing this content.
  • Similar Content

    • By Reece K.
      I just recently bought a 1994 Yamaha Timberwolf 4x4 from a buddy who had the wheeler sitting in his garage for 7 years. I got it home and fired it up pushed it out of the garage and tried to shift it and it wouldn't shift. First it would click like it was shifting, but the wheeler wouldn't move and when I hit the gas it revved up like I was in nuetral. After trying some more it became stuck in 1st gear and wouldnt shift at all. But it later broke loose agian and acts like it is in neutral again. I took the motor off the machine to make it easier to work on.After asking friends they were convinced it was a clutch problem but after opening up the casing for the clutch I don't see anything out of the ordinary and am concerned that it may be a transmission problem. Any help would be greatly appreciated thank you.
    • By Homestead
      My bayou was running. Turned it off. Went to start it again about 20 minutes later and nothing.... no electrical power. No lights, no neutral indicator light. Battery good. Jumped starter and it turns over but doesn't start. I'm not sure what the problem could be. Maybe ci igniter or rectifier?
    • By gregj49
      Blows out black smoke when you rev it up how do you adjust the carb?
    • By RoxanneRoseReid
      Need a polaris manual for a 1994 2 stroke 2/4x4 quad free. can you please post a link I can click on Thank you. Roxanne
    • By ut1w7b
      I have a 94 sportsman 400. It sat for several years before i got it. I have cleaned the carb it will start and run for about 5 min then it will flood. I have torn it down and cant see anything wrong. has anyone else ran into this problem any hel would be great.