Quantcast
Jump to content

  • Do you own an ATV? Join our Forum!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

kquerel

2007 arctic cat 700 EFI Flashing Display Screen

Recommended Posts

Hello All,

I'm new to this Forum! I have read all the rest of the posting pertaining to the display screen, I do have similar issues and I need all of your help!

First off the atv starts and runs fine but when I turn the key on the display flashes until I push the "select" button, then everything is normal on the display. When I start riding the screen starts flashing again.

I have checked the connections (used connection cleaner), charged the battery to full, unhooked the battery over night, but it still flashes and does the same thing.

Things I still have to try:

- changing the gas and putting fresh gas in it

- changing the spark plug

- checking the belt (not sure if it’s the correct one or not but it runs fine)

Is there anything else that I have missed?

Does anyone have a PDF of the owner’s manual?

Thanks for your advice!

Share this post


Link to post
Share on other sites


I don't really know what to suggest about your problem, but I have noticed that there is more than one person here who has posted about the same problem with the same exact machine.

http://www.quadcrazy.com/atvforum/arctic-cat-atv-forum/7477-2007-arctic-cat-700-efi-wont-run.html

http://www.quadcrazy.com/atvforum/arctic-cat-atv-forum/7343-2007-arctic-cat-700-efi-4x4-digital-display-not-working.html

Edited by DirtDemon

Share this post


Link to post
Share on other sites

artic cat has alot of problems with there displays

pin point issue by replacing display with known good one

this will allow you to tell if its a wiring problem or a switch power issue

aiticat had issues with wiring

i just remember having a problem like that from a new unit

turned out to be temp sensor wire shorting to ground as i was

replacing harness

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By jimsvtx
      I'm working on my brothers' 2002 Suzuki Vinson 500 . It sat for a few years before I got into it. I'm concentrating on the carb - I replaced orings, needle, etc. and soaked jets, bowl and anything that I could get off the carb that the solution wouldn't eat. I also removed the tank and flushed it with hot water - it's clean. The gas cap innards rusted away and the tank had a lot of rust and water in it before I cleaned it. I replaced the gas cap and installed a new fuel valve because the screens were broken in the old one. The bike will run but spits and sputters and backfires. If you "open it up" it falls on its face and stalls - but starts right up. Here is a link to an exploded view of the carb: Ohio Honda Yamaha Motorcycle ATV Dealer - J & J Motors - Kawasaki Suzuki Scooter Utility vehicle, parts, accessories, apparel
      Can anyone point me in the direction of the problem? It may still be a "clean carb parts issue" . My problem is that the parts list doesn't identify the parts to a degree that I understand. If you said" look at the pilot jet", I'm not sure which jet that would be....See what I mean? It'll run very good if I remove the air filter and cover the opening with my hand and part my fingers a little for the air to get in. Any help is greatly appreciated.
      Thanks in advance, Jim
    • By Sonders
      Hey all, I recently bought an 01' Sportsman 500 HO from my brother in-law that he's had since new.  It runs awesome, just has 2 slight issues that I am addressing.  1st issue is fuel dripping out of overflow.  I did some searching around and saw that the O-rings in the carb wear out and allow fuel to leak, so I replaced both the Orings inside the carb.  This didn't fix it and still leaking which leads me to believe the float needs adjusted, I'm just not sure on correct way to check and correct this.  2nd issue is no speedometer.  Also in researching this it appears to be Hall Effect/speed sensor.  I'll be ordering one of those to replace, which sounds like a pretty straight forward process.  I guess really my only reason for the post is to get some help on the gas leak issue.  Any thoughts?  Other than that, I love the bike and really enjoy riding it.  Thanks in advance for any replies.
    • By Susan Makowski-DeGraw
      My quad runs,  it starts up runs for about 10 minutes and then it dies if you let it sit for 10 minutes it’ll start back up ride for another 10 minutes and then die again, trying to figure out why it keeps stalling
       
       
    • By jay rear
      Hi im new to the site. I have a 99 sportsman 500. I has been sitting for about a year now. I bought a new battery for it the other day and now i dont have any power to anything but the winch. Any help would be great. I already cut the pouch and checked voltage on both sides of the circuit breaker. 
  • Similar Tagged Content

    • By mikeexplorer
      Wiring diagram for 2007 Arctic Cat 700 EFI 4x4
       
       
    • By gregj49
      Blows out black smoke when you rev it up how do you adjust the carb?
    • By toonces
      I'm wanting to run Shell Rotella T6 synthetic in the 700 Griz but I can only find it in either 0W-40 or 5W-40 weights, and the manual says it's ok to use everything BUT those weights...5W-30, 10W-30, 10W-40, 15W-40, 20W-40 and 20W-50.
      Would it be ok to use the Rotella 5W-40 or do I need to stick to what's specified in the manual?
    • By chevyboy
      AL righty I did some trading around this weekend and ended up picking up a few 4 wheelers for cheap. I ended up with this one for $500 in it total and well the guy told me it dropped a valve. I haven't really messed with it at all. But this weekend I am going to try and start working on it some to get it running before winter time frame. So what I am asking is a couple of questions.
      1. First off where do I start I tried pulling the pull cord and could not get it to move at all.
      2. I need to get a service manual for this 4 wheeler where can I get it downloaded for free?
      3. what do I need to look for and how do I go about this really. I do have experience with 4 wheelers but this one is a little different to me than others because its a V2 and I have no clue where to start internal on the engines. Most of my experience is on the outside portion of troubleshooting on theses wheelers.
      Please no smart butt answers as i am new to here but just wanted opinions on where to start. Please and thanks wink:
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...