Quantcast
Jump to content

1998 Arctic Cat300 4x4 electrial problem


Recommended Posts

I just got an old Arctic Cat 300 4x4 that will not start. I replaced the battery and the lights work and the green neutral light is on but nothing happens when I hit the start button. I can short across the solenoid and get the motor to crank but not fire. I have checked the fuses and they all look good. I don't have a service manual and I don't know what to check next. Any help would be appreciated.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

It's running like a new one now. The problem was the kill switch and the start button. Both were rusty. Finally got them cleaned, sanded and polished enough to make them work again. I had water in the carb and the butterfly valve was also rusty. Cleaned and rebuilt the carb and replaced the plug and it fired right off.

Tomorrow I'll change the oil and filter and off I go. Woohoo!!!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Similar Forum Topics

    • By lester
      I picked up a 2000 Big Bear 400 4X4 that was sitting around that I know nothing about. It will not start. I do have a red light when in reverse. When I take it out of reverse, I do not get a green neutral light, and when I push the start button the red oil light comes on but there are no noises, nothing else happens. How do I test the neutral switch and/or bypass it to see if I can get it to at least crank? And does anyone have other suggestions for me to try?
    • By Arizona
      I recently bought a 87 TRX 250 not running of course, the owner had a brand new Key Switch on it.
      I think it is the wrong one or wrong wire colors as the colors dont match up with wiring diagram i downloaded for it. 
      anyone have a pic of their ign switch wires where they connect with the wire colors for that model? I ended up leaving the black/w stripe and
      green wire disconnected in order to hot wire it for other testing but would like to know as the colors dont match diagram. 


    • By Skindian82
      Won't cold start if I do get started with starter fluid won't start again later when cools down
    • By 86096
      I have a 1985 Suzuki LT230 GE quadrunner.  It has been stored in a shed for at least the last 15 years and has very low mileage.  Although the tires look and feel great... should I consider changing them since they are 38 years old?  I don't intend to ride to far or too fast but I don't want to have to walk out of the bush.  Any input would be welcome.
    • By Parham
      My starter seemed to be "dragging" for a few weeks.  I thought my battery was going bad.  Bought a new battery, charged it fully, and still no change.  Relay clicks and starter MIGHT, reluctantly, turn engine slowly one or two revolutions.  Somebody (Mech?) please point me in the right direction...what connections/wires have come loose?
×
×
  • Create New...