Quantcast
Jump to content

  • Do you own an ATV? Join our Forum!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

cheriah

2000 Polaris trailblazer 250 starter replacement HELP!!

Recommended Posts

Ok guys be easy got a lady here. Yes blonde, but not dumb:yes: Just got the new starter for the quad and wondering if I "really" need a clutch puller since I have to take both primary and secondary out to access the starter? I don't have one. :no:

Has anyone done it without one?? I'm gonna start on this tomorrow am so any and all comments will be appreciated,,,a little nervous bout removing the clutch anyway.....wish me luck!! :biggrin: thanks!!

Share this post


Link to post
Share on other sites


Did'nt need to pull clutchs off ....drained gas, turned bike on side, took off recoil and heat sheild,,,,easy access. It started right up but low compression now so new piston and rings next..ugh!

Share this post


Link to post
Share on other sites

You have to pull the clutch to get to 2 10mm bolts and most of the time if the starter has been replaced they don't put them back in so if you pull the pull starter and remove the 2 bolts each side the Bendix and also the skid plate the starter MIGHT come out if its missing the 2 10 mm bolts on the back side of the starter. You can get the 2 bolts out without removing the clutches it just take a while cuz you can only turn it 1/4 turn but really tough to put back in with the clutches on...and the reason why they are missing most of the time..I don't mind helping over the phone if you need it..Todd POLARISATVREPAIR.COM

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks Todd, sorry but I was impatient:yes: and did it that way, and it worked well, except for the need to replace the piston and rings now....ugh!! (low compression). I kept the old one going to replace the brushes and keep it for a spare since this is a common thing for this quad it seems (bad starter).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Could anyone tell me the bolt and nut size for the starter I've lost mine and need to replace starter because recoil starter broke 

Share this post


Link to post
Share on other sites


Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By Dra O
      posted a while back - it was running at one point - I have all the plastic shroud off - it's down to frame and engine now
      -fuel pump: when line from petcock is attached, no fuel comes out other side to carb; the line to the carb is open (can blow through it); I thought when I cranked engine that the pump would spit out fuel on other side but it does not; I removed fuel pump and opened it up - diaphragm looks good - but internal areas had lotsa calcification build up - I cleaned this out and dried it good - the clear plastic pieces (?diaphragms) aren't broken - the spring w/ steel ball on end moves freely; am putting it back on tomorrow; but can anyone answer about the pump? isn't it supposed to pump fuel through it... to other side... to carb? puzzling
      -along with fuel pump: I replaced petcock 3 weeks ago (gas tank had rusty fuel in bottom - cleaned it out prior to new petcock); when I turn petcock arrow NOT to on or reserve, fuel comes out of line; when I turn it to on or reserve, fuel doesn't come out; puzzling
      -I don't know what's on back of fuel pump - it's a valve that has a hose coming out of it - looks like it goes to engine/carb - I haven't traced this out yet - what is it?
      -can squirt gas on air filter and engine will run for 2-3 seconds then stop - fuel in top of carb (under diaphragm) does same
      -it likely needs carb rebuild - will get to this - but something isn't allowing fuel to get from fuel pump to carb
      -I THINK it has a mikuni model x carb - diaphragm is ID 26mm  OD 68mm - hard to find inexpensive diaphragm, I guess because it's a model x
      -last thing - I replaced solenoid due to old one clicking; I HAVE to be charging the battery or it won't start/turn over - battery just goes dead; but if charging, it'll turn over nicely; i'm guessing it's a bad battery
      -any help appreciated - I've never owned an ATV before - inherited this beast from grandparent in-law
    • By Ed Zeppeli
      Hi,
      Oddly I'm having  a hard time ordering front brake shoes for my '98. 
      I'd appreciate recommendations on decent, widely available shoes if possible. Ideally available in Canada on short notice.
       
      Thanks much,
       
      Warren
    • By Ajmboy
      Disconnected the plow yesterday on my 2004 Yamaha Grizzly 660 and am getting ready to do some riding yesterday and the battery went weak, Starter cranked a few times but week. Put my trickle charger on that I bought and went to the garage today to start it up, but the starter is just spinning and not engaging. The solenoid is clicking. The pull start sucks and is hard to pull (never use it and need to look into that). Quick video of the starter spinning. Could it be the starter or  the starter clutch one-way bearing? I guess I need to take the cover off to see what's going on.

      2004 Yamaha Grizzly 660 Starter Spinning.mp4
    • By Rich1028
      Leota Quad Trails  on New to us  Machines 5-10-20
      We Just Picked up two Quads Friday,and we took them out riding,great machines!
      2008 Honda 400 Ex and a 2014 Honda 400 X

       
       
  • Similar Tagged Content

    • By Aj Hurtibise
      I have a 2000 Honda trx90 I got from a buddy for free he said it needed a carb so I put his old carb back on it to try to get something out of it and it does not have any Spark. I already replaced the ignition coil I don't know much about four wheelers but I am a technician so I do know my way around a motor any electrical help would be wonderful or specs I don't have the best digital multimeter either.
    • By JPEDRO
      So when im ridding in high gear randomly sometimes it will go into a persay limp mode and only allows a max of 30kmph and it sounds like a rev limiter, what would cause this and how to eliminate this all togeter as in the new ones with the over ride switch. its the sound that it does in low range or reverse. i want this gone period when i get stuck in mud i cann spin tires fast enough. and while im in high gear i dont want this happening. if you need more details the easier way of getting a hold of me rather then the forum is my email [email protected] i dont have time to check back here oftern but i get my emails right away.. thanks guys
    • By Christian Brindle
      I've already posted here once about this ATV. Lots of people suggested i check the cam and after a couple months i finally got around to attacking it. I got it all apart and got the cam/rockers out. I'm almost positive they need to be replaced, they're pretty scored up and don't look too hot. Just wanted some final opinions before i drop the money on it. I'll also take feedback on the new cam i've chosen.
      Old Cam: 
      New Cam: https://www.amazon.com/hz/wishlist/ls/2GM2J05FQQPCD?ref_=wl_share
      Old Forum: 
       
       
      Thank You.
    • By johnwayne
      i have a 2000 suzuki king quad lt-f300f that i picked up as a project bike. it didnt run well when it was parked outside 5 years ago. it cranked after putting fresh gas - but would not run below half throttle, i took apart the carb, cleaned debris, and re-assembled. i suspect that the pilot needle is sheared off - it never protrudes into the throttle body through the pinhole. now to get the bike to ALMOST idle, the throttle idle adjustment knob is all the way up/in. the pilot needle is turned almost all the way in/up (if i understand correct, it should nominally be out 2 1/4 turns or so). and like i said, it will ALMOST idle. floods easily, rides rough.
      wanted to hear from those more experienced than me with suzukis - and im self-taught atv repair, so dont laugh too hard if my verbiage/part names is way off. 
      facing the driver's side of the bike [US] there are three hoses on this side of the carb. without a service manual or way of knowing what was messed up before i got it, i think i have them right: front hose as a vacuum to the petcock, middle hose as vacuum to the fuel pump, rear hose as fuel line from the fuel pump. running the bike in prime position results in flooding even while riding. with all hoses disconnected from the carb, fuel slowly drips from the vacuum line connected to the petcock.
      so just my speculation is that the diaphragm in the petcock is split, and the pilot needle is broke off - causing my inability to not quite idle and the rough ride. this suzuki is hoses and cables everywhere compared to the honda ranchers and yamaha warriors i am used to. I would like to have a plan rather than: replace everything at once.
      is my speculation on the right track, or could something else be at play? say, if the compression was non-existent, would that cause non-idling? i am all ears, look forward to the input.
    • By skymankila69
      I traded my dirt bike for a 2000 arctic cat 500 semi automatic. when i went to go pick it up the guy said it didn't get spark, so i thought it was going to be something simple like a coil. well it wasn't. first thing i did was take all the plastics off to get easy asses to every thing. so i bought a brand new battery for it seeing if it got power, it didn't. the dash wouldn't light up neither would the lights, so then i tried to see if the starter worked it didn't so i jumped the solenoid and the starter started turning over the motor. so i bought a new starter solenoid, when i installed it the electric start still wouldn't work , so i bought a new kill switch and starter switch that goes on the handle bars, when i installed it, the electric start still wouldn't work. so then i went to see if i could get spark by pull starting it, i didn't get any spark, so i bought a new spark plug, and guess what, still no spark, so then i bought a new coil for it to see if that would fix it. so i installed the new coil and guess what no spark still and still no power to the dash. so to sum it up i'm not getting any power any where to the four wheeler. so i cleaned all the leads and plugs and still nothing. so then yesterday i took the wiring apart to see if their was any frayed wires, and no their wasn't. does any one have any ideas what this could be i'm up for anything. also if any one knows how to bypass all the wiring just to get it to start i open to that to, or if someone knows where  i can get a wiring diagram.
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...