Quantcast
Jump to content

  • Join Today, It's Simple and FREE!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

raybob

2000 Suzuki Quad Master 500 - Stalls

Recommended Posts

I have a 2000 quad master 500. sometimes it runs great,,,but sometimes will idle but will not take the gas it has to run with the key on with the lights if I turn it to on it dies. I put a new coil on yesterday it ran great for awhile then started it all over again. any help would be great. is there any way to check the stator. Thanks again Raybob in ky

Share this post


Link to post
Share on other sites


When it dies out, you need to determine if it's spark or fuel related. Have you changed the plug/wire?

* Added year, manufacturer, and issue to thread title.

Share this post


Link to post
Share on other sites

changed the plug and coil still doing it. I dont understand why it will idle with the key in light position and dies when in the on position its got me thanks Raybob

Share this post


Link to post
Share on other sites

how is your spark? if it's consistent fat and blue, your stator is ok. might be the cdi box ....

i would check all your wires and make sure they have good contacts ....

Share this post


Link to post
Share on other sites


I ordered a new key switch like mud flap said. hope it works $100 thanks to everyone,, Raybob switch comes in friday I will let you know

Share this post


Link to post
Share on other sites
I ordered a new key switch like mud flap said. hope it works $100 thanks to everyone,, Raybob switch comes in friday I will let you know

will idle with switch on now but still will not take the gas quits when I give it gas, cleaned the carb, new ing switch,new coils fresh gas and new hoses is there anyway to check the cdi box. Thanks Raybob in ky

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By DUBLT
      Looking to purchase a windshield for my ATV, suggestions of what to buy with quality in mind and will fit without doing any modifications. 
    • By Jeff Comstock
      Ok, so I had no spark issues and foundy coil was bad. Bought a caltric coil, put it on and fired right up...for bout 20 minutes then it backfired once and again, no spark. I put it on my buddies 300 and it runs.  Checked my cdi the same thing, but still no spark. Now I got my old coil and  was ohming it and got reading of .01 on primary and 11.89 from POS to plug ( meter set on 20k ) new coil reads same primary but 12.83. what gives? It tests bad but runs my buddies 300, helllllllpppp
    • By Rich1028
      Well I will be Off the Trails for awhile...who will be riding ??
      I said awhile ago that we would be done for awhile,and we made it back out,but now I know we are off for at least two weekends,Wife is on Call.
      and I might send mine out for some due repairs,that I do not want to do because of the timing,and that I have not done them before.
      I need new brakes,front and rear!
      and A Chain and Gears.
      Deer Season is Nov.15th thru Nov.29th so no riding during that.
      And we need to clean the Garages to get the daily drivers out of the snow,and cold weather.
      So I hope that others step up and get in some riding while we are down.
       
    • By Ted Aregi
      I've got a king quad 750cc has anyone converted the fuel pump relay to a stronger fuel pump relay on there king quad?
    • By josephnbl91
      My four wheeler when i first got it seemed like it was very slow when i first got it and it had no throttle response so i replaced the belt and cleaned all of the rollers thinking that would solve the problem from what i read on the forums. well it turned out that it wasnt. so i went to the next thing i took out the injector to check it out and i seen that there was a tiny bit of debree in it so i cleaned it and it seemed to improve a little bit. but still did not solve the problem. i later found out how to find the trouble codes out from the lcd screen using a paper clip on the diagnostic port and it showed the code which stood for no codes C00. i also forgot to mention that the throttle position censor is working perfect. before i started all of this the four wheeler ran just not to its potential. after my friend and i did the trouble code test the bike wouldnt even start anymore and the injector would spray for a few seconds for the start up then it stops and the fuel injection light comes on and blinks. the four wheeler wouldnt start anymore. i took it over to the local shop and they hooked it up to the computer to see if there was any codes and it still showed it was free of codes. they hooked it up to the fuel pressure gauge and we found that it was making 22 pounds and it should be making around 43. i then bought a new fuel pump and put it in. it now starts and runs for a few seconds and then it stalls out and the fuel injection light comes on again. which then leads me to think it is the ecu now but i want to be sure before i invest around $500 more into it. any opinions on whether or not anyone thinks this is the problem or if they have had a similar problem before would be really appreciated. sorry for writing a novel and not spelling very well. also i forgot to put the year in the title it is a 2007
  • Similar Tagged Content

    • By Alois Specht
      Hi there , have a KAZUMA 500 JAGUAR the rear diff is permanently locked , how can I get it out of lock just about tried everything I think, ?? .  Thank you your help is appreciated.
       
    • By mrfartsalot
      i have a 2001 suzuki quadmaster 500 4x4 that the primary cvt clutch is rusted on any ideas on how to get it off i want to try to reuse it if possible.
    • By Paul Maple
      I have a 1999 Sportsman  500, it was running fine, than started to lose power in the winter, I adjusted the idle screw and away I went, than a few weeks ago it died, I have found that i am flooding the engine, compression was at 70PSI and due to the compression release mech. i assume i am good as it compared to the same PSI on a 2000 sportsman 500 i have. i cannot start the atv unless i go full throttle and it starts an runs for about 30 sec than dies, again it is flooded. i ordered a new carb off ebay as i could get one for around $40. put that in same issue, i have checked the timing, (good), valves out of adjustment i adjusted to .006 still same issue, i have found the exhaust lobe and rocker arm to have some wear, i have ordered new ones, but am looking for any other input in this area as well. would the exhaust cam and rocker arm cause the engine to flood? i have used a bore scope and the piston liner has good cross hatching still? any input would be great.
    • By colin james
      View File 1996-2000 Polaris Sportsman 335/500 Service Manual
      This is the factory service manual for the polaris sportsman 335 & 500.
      You can download the section you need  or download all of the chapters for the complete manual 
      Submitter colin james Submitted 10/19/2018 Category Polaris ATV  
    • By colin james
      This is the factory service manual for the polaris sportsman 335 & 500.
      You can download the section you need  or download all of the chapters for the complete manual 
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...