Quantcast
Jump to content

  • Do you own an ATV? Join our Forum!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

shawn696978

1997 Yamaha Big Bear 350 4x4 - Starter Problem

Recommended Posts

Hello ,

I have a 1997 bigbear 350 4x4

when i hit the start button nothing happens, just the oil light comes on let off the start button it goes off .... if i cross the start relay it starts right up need help thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites


sounds like dirty connections. starter wire from relay/solenoid is good, so i'd check everything back up to the handlebars ... OR the relay may be bad altogether

Share this post


Link to post
Share on other sites


Just a thought, and I have not read the entire manual yet but for my "new to me" 1990, the bike has to be in neutral to start.

If yours is similar, and it is in neutral but nothing happens, I'm thinking there might be a neutral safety switch similar to a car that has gone bad.

Just tossing out ideas.

Share this post


Link to post
Share on other sites

on my 91, sitting on the bike, it is on the left hand side, on top of the tranny, about a foot behind your heel on the footpegs. i had trouble with mine too, a bad connection or broken wire, can't remember now ...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Tagged Content

    • Guest Fox300exchic
      By Guest Fox300exchic
      The Hop-Up: You may be saying to yourself, “that’s a chick bike,” and you’re right. But honestly, it’s so much more than that. It’s one badass bike. http://www.quadmagazine.com/quad/features/article/0,24942,1587044,00.html
    • By dyyjrr9
      I just got a 1991 Yamaha Moto 4 for my son and I am looking for a service repair manual. I know that the timing chain needs replaced.
    • By alexcross324
      Hi all, I try to find this manual in the threads but you have a lot of stock here
      Cannot find this particular manual.
      I found it for YFM200 but not sure if they are the same.
      Thanks if you could help me with that.
      Im new here so if I did something wrong, please tell me.
    • By Snowden
      Hi everyone,
      I have a question, if the starter clutch gear looks fine but is still not working correctly then all I should need to replace is the one way bearing, right?
      thanks,
    • By davidwestfall
      looking for direct shift shifting lever that properly fits my 2003 Yamaha warrior 350 and fits my foot the same as a stock 2003 Yamaha warrior 350 shifting lever fits my foot
  • Similar Topics

    • By NoahJakavi
      Hello i have a linhai 300 of the 2004+- era. I had a cluch problem so we changed it. After changing it has a hard time to start going. When you pop it into gear and press the gas it barely drives but when it starts going about 20km/h it start driving well the acceleration is normal and everything do you have any idea of what could be the problem
    • By matw
      At a loss...
      Runs/starts great when jumped across solenoid. Solenoid has been replaced. Battery has been tested and is good. Doesnt start with start button but starter will engage when machine is running if button is pushed. Machine also is not charging.  Regulator has been replaced. Stator has been tested and passes all 3 phases voltage and open to ground all 3 phases.  Lights work great with machine running and battery disconnected. Starter solenoid relay has been replaced.
      Any help or suggestion much appreciated. I do not have a wiring diagram or manual which i probably should try and get.
      Thanks
    • By jung4g
      The quad has done this off and on, almost since new, but it's gotten worse this year. Sometimes if I freshly charge the battery, it'll work fine, others times that won't matter. Turning the key to on it sounds like it's connecting as I go to the start position, slightly before the full turn, but it's not like there is just a sweet spot to find, it's totally erratic.
      Now the battery is basically dead so I put a new, slightly bigger AGM battery in today to replace the factory one with all of 800 miles on it, but those have lots of plowing hours included. 
      I was able to get it started once, but it still went into limp mode after just a few moments of driving it (that's another topic), so I put it back in the garage and started probing around. Now it doesn't even try to turn over.
      Is an ignition switch, the $18 shipped aftermarket variety on Amazon worth a shot? Or should I go straight for the starter? The new switch may not come for over a week, so I hate to just put my hopes in that if I'm missing something obvious. Fuses are good, so it's not something super obvious.
    • By VikingTrad3r
      picked up my third timberwolf 250 for my daughters.  these are great light weight little quads.
       
      have a strange one for you.  the quad will NOT start in neutral.  it will start in first. 
      if i lift up on the gear selector just enough to hear the little click (its not loud, sounds like a contact clicking, perhaps the neutral safety switch?) the light will go out, but it won't yet be in first either.  that is how i have shown my daughter to start it and she can.
       
      id like to carry out whatever repair is needed.  i have the pdf of the shop manual but it doesn't really have a flow through diagram.
       
      any help appreciated!  thank you.
      i need to add something.  it feels like i can switch into another gear BELOW neutral.  
      so if i switch to neutral, i can keep pushing the gear selector, and it has another click below the neutral.  the light stays on, and when i pull up into first it kind of feels like it has two positions it moves through to arrive at first.
    • By texaskaw
      fighting this thing for a month now.No spark at plug.
      New ignition coil,pick up coil,stator,reg/rectifier,all new wiring.Started it up today rode for an hour shut it off.Tried to start later wont start.pulled plug wire it firing a blue spark while starter button is pressed.Tried new plug no change. It stared a couple times an ran for few seconds then died.Will CDI act this way? The reg/rectifier get pretty hot is this normal?
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...