raptor350

My cousin needs help with his Baja Extreme 300 please someone help

Recommended Posts

Ok My Cousin got his Baja Extreme 300 about 1 year ago, it ran if you jumped it, so we got a new battery. then it still needed jumped, so we just ignored it and kept jumping it. then it just stopped one day. so we needed to charge it for a couple hours then jumped it and it ran for about 100 yards then just died, and it wouldn't start again, i tryed starting it and it didn't even try, it made no noise at all, so my cousin had to push it all the way back to his house, so someone please tell me what you think is wrong with it.

And the 2nd Thing i need to ask is what is the Baja Extreme 300 closest related to cause i think it's a generic brand atv.Cause he wants to buy some after market ATV parts and plastic for it.

Cause my friend's Dad may be able to fix it and i want to know what's wrong with it first

PLEASE SOMEONE HELP US!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites
  •  Like what you are reading? Please help us by sharing this content.


Have you changed the battery? Sounds like the battery is not holding a charge, which is very possible. It's only a year old, most likely it's a bad battery.

Here is the manual for that thing: http://www.bajamotorsports.net/Downloads/X300%20ATV%20Manual.pdf

Now, what is that close to, I don't know. But, Pep Boys sells those things...maybe they are servicing them.

Welcome to Pep Boys.com your services headquarters

Pep Boys Scooters, ATVs, Mopeds & More

Pep Boys Scooters, ATVs, Mopeds & More

9385913_des.jpg

You can also try:

Telephone 1-888-863-BAJA (2252)

Email [email protected]

Web Baja Motorsports

Pep Boys Scooters, ATVs, Mopeds & More

Share this post


Link to post
Share on other sites
  •  Like what you are reading? Please help us by sharing this content.

Were just gonna take it to my friends dad who used to be a mechanic cause we couldn't figurer it out and neither did Pep boys.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  •  Like what you are reading? Please help us by sharing this content.


Ah...well maybe he can figure it out for you. Good luck!

Share this post


Link to post
Share on other sites
  •  Like what you are reading? Please help us by sharing this content.

Hey buddy, i got the same problem as you its NOT the battery and the charge it drains itself because of not enough power to run it, it could possibly be leaking onto 2 red wires with a plastic cap in the middle, that's your fuse, if that's broken from the acid you need to replace the connectors and fuse. jump starting it is hard on the atv so careful how you do it. Also if you haven't already, clean your gas tank it has debris in there from the plastic shavings and gets clogged in your fuel filter so flush the tank (have an experienced person help you) and replace the filter (Wal-mart $10 doesn't have to be the same) Next be careful with the fuel on/res/off valve it will break off after extended use, that might also have crap in it. if u have a dad/relative/friend who is good with Suzuki engines have them take a look and clear it out, it should run perfectly after that. Good Luck

Oh and btw. Since its a Suzuki 4stroke 300cc engine you can buy aftermarket parts, just consult a dealer before you purchase said parts.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  •  Like what you are reading? Please help us by sharing this content.

LMAO!!!! Had to dig Deep to find this one!!! I moved it into the Proper Forum

WELCOME TO THE SITE!!!!!!!!!!:yes:

Share this post


Link to post
Share on other sites
  •  Like what you are reading? Please help us by sharing this content.

hey raptor i have the same kind of atv like that and yes...that has happened to me too. but i had figured its not the battery or the starter it's the fuse by the battery becuz i was riding and then i had shut it off then went to start and i got nuthin so i pushed a back home a quarter mile away and i tried the fuse and next thing i knew it was running fine and still is :) if that doesnt work then i dont know wat to tell'ya. and ive hasd mine for two years

Share this post


Link to post
Share on other sites
  •  Like what you are reading? Please help us by sharing this content.


raptor, check the fuse, i have this same atv and 1 of the wires is prolly grounding out on the frame. wen tht happens it blows the fuse

Share this post


Link to post
Share on other sites
  •  Like what you are reading? Please help us by sharing this content.

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


  •  Like what you are reading? Please help us by sharing this content.
  • Similar Content

    • By Admin


      View File 2012 Arctic Cat DVX 300 Service Manual
      2012 Arctic Cat DVX 300 Service Manual
      Submitter Admin Submitted 12/13/2016 Category Arctic Cat ATV  
    • By Admin
      2012 Arctic Cat DVX 300 Service Manual
    • By Blue
      Hey all I have a question on my 94 fourtrax 4x4. The electric start won't work. When I hit the button I hear the solenoid clicking but nothing happening. I put on a new solenoid and same thing happened. So I took off starter and checked it, brushes looked good nothing looked out of the ordinary. My battery is putting out 11.2 volts. I wouldn't think that would be it since I put a newer battery in from my other quad and still got same results. Any ideas I'm scratching my head on this one.
    • By rustybayou
      Clutches are engaging shifting fine I can turn the tires and the secondary clutch spins engaging the primary just not getting power to the wheels when it's running.