Quantcast
Jump to content

  • Do you own an ATV? Join our Forum!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

Wonderwoman

2003 Arctic Cat 250 Carb issues, again

Recommended Posts

Hello, well back to where I was last year with this carb. Took my 250 to the mountains for the first time this year and blue smoke, too much gas again. I can't believe that this carb gives me this much trouble. Seems like the choke is stuck but the cable moves freely. Anyone else ever experience this issue? Do you think a new choke cable would maybe resolve this?http://www.quadcrazy.com/atvforum/images/smilies/arghh.gif

OK it was the choke. Put on all new cable and plunger and she is running 100% again. So now the question is, is the carb getting worn out where the plunger needle goes in the small hole and when I use the choke the needle end doesn't get lined back up with the hole?? We'll see how it runs and now that I know what the issue is I can always pull the choke plunger out and reinstall if I start having this issue again.

Edited by Wonderwoman
New info

Share this post


Link to post
Share on other sites


Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By jimsvtx
      I'm working on my brothers' 2002 Suzuki Vinson 500 . It sat for a few years before I got into it. I'm concentrating on the carb - I replaced orings, needle, etc. and soaked jets, bowl and anything that I could get off the carb that the solution wouldn't eat. I also removed the tank and flushed it with hot water - it's clean. The gas cap innards rusted away and the tank had a lot of rust and water in it before I cleaned it. I replaced the gas cap and installed a new fuel valve because the screens were broken in the old one. The bike will run but spits and sputters and backfires. If you "open it up" it falls on its face and stalls - but starts right up. Here is a link to an exploded view of the carb: Ohio Honda Yamaha Motorcycle ATV Dealer - J & J Motors - Kawasaki Suzuki Scooter Utility vehicle, parts, accessories, apparel
      Can anyone point me in the direction of the problem? It may still be a "clean carb parts issue" . My problem is that the parts list doesn't identify the parts to a degree that I understand. If you said" look at the pilot jet", I'm not sure which jet that would be....See what I mean? It'll run very good if I remove the air filter and cover the opening with my hand and part my fingers a little for the air to get in. Any help is greatly appreciated.
      Thanks in advance, Jim
    • By JacobSlabach
      got 7 atvs off CL recently for a good price.  one of which is a yamaha warrior.  anyone know where the vin is printed on this bike?  Haha good place to start as I do not know year or size yet.  The former owner says needs exhaust ans and clutch work.  he said it ran fine until the clutch cable broke and then I couldn't get the new cable adjusted right and it would grind gears.  things I see:  clutch cable locked up again, no brakes, carb leaking (green with algae around the bowl and has gelled gas stalagtights on it), aftermarket exhaust melted the airbox so I need something different and a new air box.  I would like the use the current exhaust if I can but I have a feeling its a redneck fix as it looks like there is an ace bandage holding it to the exhaust pipe (its an aftermarket slip-on exhaust), so I'm not sure about that- lets get the bike running first.  also, battery (looks brand new, what a shame) is dead, 0 volts.  Otherwise, bike looks to have not been wrecked, and plastics are ok (it sat outside under a 'tarp' for 3+ years since it was run last).  any tips and advise on where to start first would be awesome as this is my first clutched bike (manual).
      the clutch is my main concern- I've never rode a clutched bike so I dont even know what its supposed to feel like.  lol I'm spoiled on my automatic polaris 
    • By JacobSlabach
      recently picked up some project bikes off CL for cheap.  got a honda fourtrax (the ancient 4x4 kind with the straight axle in the front as well as the rear and a back-up kick-start)  plastics are crap, but my goal is to get running like a champ and patch the plastics up and sell to one of my many friends that want a reliable 4x4 for dirt cheap and doesnt care what it looks like.
      so the former owner says it needs carb rebuilt, but its sat for 3+ years since so who knows.  things I see:  carb is missing (he gave me a box of parts along with the bike), engine turns over and feels good with kick-start, brakes need work, battery missing (That always puts me off, cause then I know most likely someone's been tampering with the electrical.
    • By ray desocio
      I posted earlier looking for a wiring diagram, but maybe someone can help me with the problem if they’ve had it before. 
       
      The quad Will start and idle ok, when I open the throttle it will rev all the way up until WOT and then it dies back down to idle, and if I keep the throttle wide open it will rev back up. It will do this over and over and over. 
       
      I replaced the carb, (twice), Rectifier, battery, and spark plug.  The Stator ohmed out to the proper specs from dinli.  The other issue i can see is I’m not getting 12v on the choke circuit. The lights don’t work either. 
       
      possible bad key switch? Maybe the new rectifier is bad? All the contacts on the key switch also ohm out properly    
      comprsssion is up to 125 psi and spark is there. 
       
      Reed valves look great.....
       
      im at a loss. Any trouble shooting advice would be appreciated. 
  • Similar Tagged Content

    • By Chayse Hill
      I have a 2003 LTZ 400 that i bought a few days ago. The quad was running fine until last night. I let my brother ride it down the street and back and i didnt notice anything etong with bike. Then my neighbors friend came over and said "can i ride it?" I said "sure" so he ripped it down the road all fine and when he got back it died right in front of us. My brother said it was dieing on him also. He also said that he wasnt using the clutch to shift. I told him he was an idiot. Im throwing that in there incase that caused a problem as well. But today i go to check it to make sure its getting fuel which it is and replaced the spark plug incase it wasnt getting spark but it is. So i started it and it was having a problem starting then i got started and was reving at idle high. So i took it around the block and it died on me a little bit down, so i try to restart it and it started so i kicked it into 1st and it kinda launched on me and started going with the clutch all the way in. Then it died right after and wasnt running right during that process and was idleing all over the place and just died and now i cant get it started it again. Before it would start without the choke or priming it. It would start real quick now i cant figure if it needs to be rejetted or something else. Air filter looks clean also. But any help would be gratelly appreciated!
    • By gregj49
      Blows out black smoke when you rev it up how do you adjust the carb?
    • By Kyboy
      Iam looking for help seperating the rear brake drum and the cover. Any suggestions would be greatly appreciate
    • By Jers
      I need to know what I have and what tire really go on it, Mine has 24x11x10 on the back and 22x8x10 on the front and I need new tire but I don't think are the right size. Also I can't find the model number listed but it looks like a 250 quadrunner 2wd and I think it is a 1987 maybe, can anyone help me, also I it has a rich running sound and I put a carb diap in it and cleaned the carb. is there a jet needing replaced?
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...