Quantcast
Jump to content

  • Do you own an ATV? Join our Forum!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

Ryan Parker

Polaris Scrambler 90 Blown Engine?

Recommended Posts

I've had my Polaris scrambler 90 for maybe 5-6 years and all this time i never mixed oil in with my gas. yesterday i was riding it and it made a screeching/popping noise than died and now it wont start anymore. Did I blow the engine or some seal and how would i fix this problem

Edited by Ryan Parker

Share this post


Link to post
Share on other sites


Topic moved to Polaris ATV forum and edited topic title to include ATV info.😁

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites


18 hours ago, colin james said:

Does the engine still turn over?  If so are you have compression 

It sounds like its getting no compression

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Tagged Content

    • By JacobSlabach
      Hey just picked up another scrambler 850 was told the tps was bad.  This atv has been beet to hell.  Wiring has been tinkered with the crankcase has been replaced recently and the motor rebuilt (can see horizontal scores thru spark plug hole where it’s just been honed out and rebuilt)
      my guess is it was ragged out till the motor blew a rod and rebuilt but the clown that did it couldn’t get it to run again and sold it.  When I bought it it would pulse and smoke black at idle and die with throttle.
      New tps installed and it won’t run period.  I went to celebrate it and I’m getting 5 volts on 2 of the 3 wires running to the tps.  Is this normal and if so how should I celebrate it?



    • By JacobSlabach
      Hey so i sold my 04 rubicon and wanted something new so i went to NC and bought a '13 scrambler 850XP LE EPS.  love it the only issues with it when i bought it were a leak in the front tire and the mice had chewed through one of the spark plug wires.  currently have a substitute hooking the chewed end to the ignition coil so itll run on both cylinders however im having an issue finding a replacement coil wire for it and was wondering if yall had any advice.  i need the longer of the two coil wires and i can only find the shorter one online.  will throw up some pics of it when i can
    • By Brian Simmons
      The battery was gone when I bought the 90 .There are 7 wires 3 red 1 white ,1 black , 1 green and 1blue  . 1 red and 1 white are connected with connector like it`s suppose to go to the battery . I think it`s called an eye connector it`s round and has a hole in the center . So it can be bolted to the battery  and the same with the black wire  the one  black 1 has a connector on it that looks like it goes to the battery . that leaves me with 2 red wires , 1 green wire and 1 blue wire !!! Can anyone help me with a diagram of how the wiring goes to the battery on my 2002 Polaris Scrambler 90 ??? Please help me with this my e-mail address is [email protected] Pl
      Please help me with this . Thank you , Brian
    • By Aaron Ruiz
      Hey I'm new to the Forum but I just wanted to talk about my Scrambler I just picked up and when I first picked it up I thought it was okay but after I got home and everything I noticed it's very hard to shift into drive neutral reverse it is possible to shift into those gears but it's very stiff like and it takes a lot for it to actually engage to move forward. In Drive when I press on the gas it takes a while for it to actually start moving in the RPMs go up before it starts moving I inspected the belt it looks fine to me I checked the transmission fluid and it was low so I put some. I just hope transmission is not out just curious if you guys have any ideas
    • By Derrick Lenz
      So I have a 1999 scrambler 500 4x4 and whenever I give it throttle it starts to big down and when I let it off it dies. Its getting spark and fuel. I replaced the fuel pump. The petcock, the carb, fuel lines, fuel filter. And for electrical I've replaced everything but the rev limiter. I took the srv to get it worked on and the guy set the jets and everything on the carb to where it should be and still no luck. The contacts on the ECM are also not touching. Any help would be greatly appreciated. Thanks
  • Similar Topics

    • By Sha35297
      So, I got this 07' Polaris Outlaw 90 in the shop to rebuild top end and transmission. Replaced all bearings and gears in the transmission. Replaced cylinder and piston with brand new parts. Put the engine back on the frame and fired it up. Started great, but had a taping sound in the lower crank case. pulled the flywheel cover off and found the flywheel was wobbling and hitting the stator. I then replaced the stator and flywheel with brand new parts. Timing is all set on the timing marks now, but when I turn it over it kicks back when it fires and ends up stripping the starter idler gear. I've replaced the starter gear once already and now have to replace it again. Is it possible that the timing marks on the flywheel are off or maybe this flywheel is not for this exact model? Thinking of advancing the timing to try it, but don't want to keep going through idler gears.
    • By Stephanie Webb
      I have a 2000 500 quadmaster lta an just rebuild the gear box an my high gear is like nuetral will not move but all other gears move nothing looks broke just need some help cant figure out what gear that would be or if it could be the shifter fork 
    • By ATVNetwork
      news A powerful trail machine ready to tackle the hardest adventures.
      Polaris unveiled the 2021 Sportsman 850 Trail Edition ATV with factory-equipped enhancements to tackle the roughest terrain. View the full article
    • By NoahJakavi
      Hello i have a linhai 300 of the 2004+- era. I had a cluch problem so we changed it. After changing it has a hard time to start going. When you pop it into gear and press the gas it barely drives but when it starts going about 20km/h it start driving well the acceleration is normal and everything do you have any idea of what could be the problem
    • By Budman
      After purchasing a lightly used 2018 570SP (300 miles on it) I noticed that the display was flashing on and off. I remember reading awhile back that this was a common problem on the 18 model. I can't remember what the fix is. It also turns over slow even though the battery is charged. Anybody know what the fix is on this issue?
      Thanks
      Budman
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...