Quantcast
Jump to content

  • Do you own an ATV? Join our Forum!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

oleskool

1996 Yamaha 350 4x4 No Start

Recommended Posts

Has new top end, piston, rings, valves, etc. great compression, good spark, plenty of fuel. Valves have been set. timing has been tripled checked. Can not get it to start. any ideas suggestions on anything I am missing. Also if anyone has the service manual it would be greatly appreciated.

Thanks

Edited by oleskool
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites


Are you getting fuel to the plug? If so, have you checked for fuel in the oil. I have seen fresh rebuilds have fuel wash down the cylinder walls and keep you from starting the bike. I have even had it happen to an old Dodge truck. The more you try to start it, the more fuel you get in the crank case.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Did you find a solution to your issue? I have had similar problems with my big bear 95.

Share this post


Link to post
Share on other sites


Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By Nick Gudex
      Hello I am new to this site and I havea problem. I have a 1987 big bear 4x4 that will not spark. I tested pick up coil per repair manual and I tested my new coil both ok. It puts out 9 volts at the coil but It is reversed polarity. So when I hook my meter up to it she shows -9 volts while cranking. When I put a test light  on it it flashes. Being an electric system this should tell me something but I don't know what its telling me. I have yet to meet one i could not fix but this old girl has me stumped. Any help would be awesome. Thanks to all.
      Nick
    • By Gary Mier
      1997 Yamaha 350 Warrior, should there be oil in the stator area? Have a no spark situation.
    • By Brock Kincaid
      Ok so just picked up an 02 ds 650 and the guy said he couldn't get it to start. He had a shop put new shims in it and I had them checked and they were ok now things I've done is new plugs even though guy had just put new plugs in it.. got new carb 42mm just like the one that was on it.. bought new intake manifold because the one that was on it someone got way to tweaked out and ported the shit out of it excuse my language but yeah so installed new intake manifold and it just won't start like its not getting enough fuel.  Timing seems to be right it does fire every now and again but just barely.. did a compression test today and it was at 90psi.. i know thats low but don't know where I'm losing compression.. valves we at .06 and .07 when checked im lost ive tried everything I know and can't figure it out
    • By Bebe
      Hey guys I'm new here. I have a 88 warrior that has intermittent spark. When I got the bike the guy said it needed a stator.  So I tested the stator and the Source coil has .310,  Trigger coil has .363 an .367,  Alternator side has .05 to .06 on the three. Which all seem in range. I did find that the ignition coil was bad and replaced it. After I  put the new coil on i got spark but only now and then. The bike won't spark while I'm holding the start button,  but as soon as I let off it will spark sometimes. I ended up unplugging the voltage regulator and it will spark every time I let off the start button, but still will not spark while I'm  holding it. What could this be?
       
    • By BuckBilly
      Good morning to all !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      Let's see if we can make this a daily event.
  • Similar Tagged Content

    • By Nate Hanson
      I am a new atv owner...I bought a used atv this summer (pretty sure it is a wolverine but reg card from last owner didnt actually say that so idk for sure). It ran great for most the summer and early fall but one day I tried starting it and it turned over a while without starting and then suddenly it quit turning over at all. No click or anything.
      I charged battery and light turns on showing neutral and heatlight can go on.
      A few other things that may be pertinent: The pull start is missing, I have a fluke multimeter but not many other advanced tools (or relevant experience), there is an extra aftermarket led light attached to front but it doesnt work either... never looked into why since I didnt need it. 
      I looked for a fuse box and didnt find one.
      Please recommend some easier things to try first as I really want to avoid taking it in if I can (having one income and 4 kids can keep out extra cash, plus I want to learn). Pictures would be awesome if possible. Thanks! 
    • By Kanyon Pershing
      I have recently rebuilt my Yamaha warrior 350 engine and when I got it all back together with no “spare parts” i went to start it and realized it’s in reverse. I went to put it in drive and the shifter won’t budge, I took the linkage off and tried to use vise grips but it won’t budge at all. Any help would be greatly appreciated. I’m hoping it’s not something internal! 
    • By YamahaBB350
      I have a Yamaha Big Bear 350 and the reverse doesn’t work, it shifts from low to high easily but it won’t go back to reverse. I’m new to this stuff, so I’ll take any help. Any ideas? 
    • By Colin James Krepela
      So here's the deal people, I have an old Avenger 350 4X4 Shaft Driven ATV. They only made them in the early 80's their thought of as the first four wheelers from around back when Suzuki made one in 1982. I believe the engine on it is a Kohler as I watched this video https://www.bing.com/videos/search?q=avenger+400+atv&view=detail&mid=1E10E939019CA07770031E10E939019CA0777003&FORM=VIRE but mine is a 350. That's if its original, and it all looks original. I am wondering where I can get parts for this engine, or really what engine is it. I have no way to find the year, unless you guys know where a serial number might be. Every sticker is worn off. IF anyone has any information at all on these old wheelers it would be greatly appreciated. I specifically need the gaskets for the carb, and don't tell me I could build them please I want to restore it as perfectly as I can. I can take pictures of the wheeler/carb if it'll help. Let me know.
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...