Quantcast
Jump to content

  • Join Today, It's Simple and FREE!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

Steven E

2017 Polaris Sportsman 570 EPS CVT Clutch

Recommended Posts

Hi

Anyone else with a 2017 sportsman with EPS, experiencing hard lock up with the CVT clutches.

As compared to my friends 2006 Polaris 500 HO they seem to be a lot smoother engagement.

Any ideas or is this normal for this model.   

Share this post


Link to post
Share on other sites


So it's shifting hard? At idle does it feel like it wants to creep ahead like the idle may be too high? How many miles or hours on it? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Should not be hard engagement of the clutch. What rpm's does the vehicle start to move. Also how many miles or hrs do you have on the machine and has the belt and  clutches been inspected. Sticking weights on the primary clutch and or bad one way bearing can cause a hard engagement .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi all, installed new belt, old one had some high low areas. Installed new one way bearing. Lot smoother now.

Share this post


Link to post
Share on other sites


Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By Jon Williams
      anyone know where i can get a pdf copy of the service manual? 

    • By Brittany Jones
      Yes I just got a 1998 polaris xplorer 400 4x4. Ran fine after hauling then died. Cleaned carb and put new fuel filter, hose, and new battery in. Starts 3 out of 10 times but will only run for a short time. Any suggestions?
    • By Brian Simmons
      The battery was gone when I bought the 90 .There are 7 wires 3 red 1 white ,1 black , 1 green and 1blue  . 1 red and 1 white are connected with connector like it`s suppose to go to the battery . I think it`s called an eye connector it`s round and has a hole in the center . So it can be bolted to the battery  and the same with the black wire  the one  black 1 has a connector on it that looks like it goes to the battery . that leaves me with 2 red wires , 1 green wire and 1 blue wire !!! Can anyone help me with a diagram of how the wiring goes to the battery on my 2002 Polaris Scrambler 90 ??? Please help me with this my e-mail address is [email protected] Pl
      Please help me with this . Thank you , Brian
    • By Chad Dickerson
      I am goin nuts here! I have a 04 400 air cooled 4x4 , I'm a atv,car,truck,mower mechanic for yrs,just sayin. Ok it cranks and kinda fires now and again then after 5 min of cranking and stopping itl start if u touch throttle itl did then u start all over! If u let it warm up sumtimes u can throttle it up other times it just does! Just depends on it? When it stays running it runs awesome,no problems except it just does randomly like u shut key off? Sumtimes itl start right back up others itl do the no start thing! IV put new plug,adjusted valves and hot tanked carb? I'm at a loss here guys! Please any other ideas? I don't think it's anything to do with flywheel? It's not the auto it has a hi low reverse lever on left fender and foot shifter? Help please lol
    • By Kevin Vlogs
      Does anybody know how to determine which of the 2 key blanks fits my ATV. I have called several dealers, and Polaris and nobody seems to know which key fits which ATV. I thought with the ViN number they could look it up, but apparently not. I hate to spend the money at Polaris for a key blank and then pay a locksmith to cut it, but the locksmiths around me don't have the Polaris keys in stock. I find them on Amazon and places, but I can't tell which key blank is right for my ATV. Any help would be appreciated.
  • Similar Tagged Content

    • By Kevin Vlogs
      Does anybody know how to determine which of the 2 key blanks fits my ATV. I have called several dealers, and Polaris and nobody seems to know which key fits which ATV. I thought with the ViN number they could look it up, but apparently not. I hate to spend the money at Polaris for a key blank and then pay a locksmith to cut it, but the locksmiths around me don't have the Polaris keys in stock. I find them on Amazon and places, but I can't tell which key blank is right for my ATV. Any help would be appreciated.
    • By RAYAR
      Something I've noticed with the AWD on/off operation. When AWD switch is in the on position and the AWD light is on (trans engaged), turning the AWD switch off kills the engine. With trans in neutral, AWD light is off, turning switch off does not kill engine. Since I don't have the operators manual yet, I'm wondering if this is normal operation?
      Thanks, Ray
    • By Georgeann Stricklin
      View File 2014 Polaris Sportsman 570 EFI EPS Owners Manual
      2014 Polaris Sportsman 570 EFI and Sportsman 570 EPS Owner's Manual for Maintenance and Safety
      Submitter Georgeann Stricklin Submitted 06/10/2019 Category Polaris ATV  
    • By Georgeann Stricklin
      2014 Polaris Sportsman 570 EFI and Sportsman 570 EPS Owner's Manual for Maintenance and Safety
    • By weblex
      Problem: The ATV starts and runs at idle perfectly. But as soon as I open the throttle, the engine starts to slow down until it stops. On the attached video you can hear the sound of how it works: see video below
      Prehistory: there is a Polaris Sportsman 500 1998, which for about 1.5 years stood in repair, including also replacing CDI with one taken from the same ATV. Finally, the vehicles were on wheels, traveled several kilometers and overheated - forgot to fill the antifreeze Came back home in small moves. The next trip started well, but after 10 km there was a feeling of a small drop in power (even as the vehicle got warm completely) but still drives. Next trip - the situation is repeated. The next test of ATV through time and a huge loss of power from the very beginning. The engine sneezes, does not want to go more than 5 mph.

      What has been done: the carburetor has been replaced with a new one (inexpensive, $ 40), a new spark plug, a new ignition coil, the engine head has been removed, the piston is in good condition, valves were corrected - but the problem was definitely not in them.

      Ignition control unit is suspected. Who faced similar? Please help in solving the problem.
      Thanks in advance.
       
       
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...