Quantcast
Jump to content

  • Join Today, It's Simple and FREE!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

Arnold Schimberg

1988 Honda Fourtrax 300 cdi booster circuit

Recommended Posts

Hi Guys

I have 88 4trax FW , it has a booster circuit

In the cdi control fed from a leg in the alternator. 

MY Honda service manual says you will get no spark without this circuit on this model. 

Can someone explain a little about this please ?    Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites


not sure- never worked much on a honda other than a recon and Rubicon

I'm kinda confused about what your question is?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By Dwight Williams
      Hey everyone, I've been scratching my head over this for most of the day.  I bought a couple of Bayou 220's, got them running (they've both been sitting), and started tweaking and fixing small things.  One of them is mostly done, the other had an aftermarket carb on it and I've been trying to sort that out.
       
      Anyway, while adjusting the carb it died a few times, I restarted and moved on until it died and wouldn't restart.  I figured maybe I'd flooded it or something - after further attempts I realized I had no spark.  Since I have two identical machines I have many parts at my disposal.  I've swapped the CDI, spark plug and coil with no luck.  I have good resistance readings from the stator and pick up (135 and 110 respectively),  I don't have a peak voltage meter but I measure around 53VAC on the stator when cranking.  I have a 4 wire stator, not an alternator like the newer ones.  Grounds look good, I've checked the kill switch by verifying that it and the ignition switch grounds the black/yellow wire to the CDI.  I can turn the engine slowly and see the pickup short the meter as well, seems normal right?  So far everything I've checked looks the same on both machines.  I've got the service manual and wiring diagrams.  Do these readings make any sense?  I'm obviously missing something but I'm stumped.  thanks!
    • By Mike Johnson
      Does anyone know what the 3rd item is behind the battery on this ATV ? I know 1 is the,  solenoid1 is the CDI box, what is the 3rd.
    • By Mike Johnson
      Hello again guys ,. I have a Quadmaster that has a very bad lean to my passenger side wheel. I replaced the a arm bushings with no change in the lean,  I see no bent parts and no adjustments available. It's always been there since I got it but became really noticeable when I put the lift kit on it. I'm going to add a picture of the problem if allowed.

    • By oxidized_black
      Clymer ATV Manual - Yamaha Raptor 700R
       
    • By Sonders
      It appears that the Service Manual thread at top of forum is dead as all the links no longer work.  I'm actually looking for service manual for a 2000 KVF300 Prairie that I just picked up.  Does anybody have link to one that they can share, or know where I can find one?  Thanks in advance for any help.
  • Similar Tagged Content

    • By Randel1
      Hello, 
      I have a 2004 Yamaha Bear Tracker in the shop for repair. I have the service manual but it doesn't have all the information I need to fix the problem. I need to know the voltage output of the stator charge coil and pulse or trigger coil at cranking speed. The wiring diagram color code doesn't seem to match and that is compounded by the fact that the wiring harness CDI connector is missing so I have 7 wires that need to be connected to the CDI. I can not find a circuit diagram of the CDI which tells me where the pulse/trigger coil connects or the charge coil connects. The other 3 wires (black ground, orange ignition coil, and r/b ignition kill sw) also need to be connected. The CDI has a single 8 pin connector and has a P/N 4XE-00 F8T19871 -1122 number on it and I believe it to be OEM. However I think the Stator and pulse coil are aftermarket items. I have resistance tested everything and it all seems to be in spec. but I don't want to miss wire anything and cause damage. Any help would be greatly appreciated. 
    • By quadtech62
      I have a 02 Warrior i am trying to build a wiring harness i have looked in the manual and  i am confused... the pick up has 2 wires.  W/R W/G The source rotation coil has 2 wires. One is Red other is white/blue. The manual shows the  the white and blue wire connected to the w/g  right after the stator... so why is these 2 wires connected?  Does not show w/b wire at cdi 
      i have looked at many options with no luck if someone has a 2002-2004 warrior and can take a pic of the wires and location at cdi i would really appreciate it. Thanks
    • By thegipper
      Have replaced, Carb, fuel pump, CDI, plug, coil,fuel filter. Will crank but not srt. Getting spark and battery is fully charged 12.6V
      Any suggestions????
       
      Thanks
    • By Freezeman
      I came across an odd temporary fix for a 1985 yamaha 80 ATV.  It has no spark, yet if I warm the CDI unit up a bit with a heat gun or hair dryer then it fires right up and runs fine until shut off then it returns to no spark until warmed up again. Partzilla shows $217 for a new CDI  
      It's sort of nuts how I found out the fix to warm it up. My old shop TV requires my heat gun warm up around the transformer area every day before it will turn on too.  
    • By Mark Walters
      Hi guys.  First post, hope you can help.  As above 1991 Honda fourtrax.  Starting, running fine until a few weeks ago. Used primarily to put my ski boat in the garage (put 2" ball on front).  Any way, had just backed boat into garage, turned off to crank trailer wheel down, when I went to restart got nothing.  
      No neutral light, no headlights, no reverse light, would not turn over when start button pushed.  It would crank and run when I jumped the contacts on the start relay.  While running the neutral light will come on, although it is dim and flickers.  Reverse light on when running and in reverse.
      What I have done to this point:
      1.  Used jumper cable to ground battery (-) terminal to engine block thinking ground wire from battery to engine may be bad.  No neutral light, no start.
      2. Applied 12 volts to start relay.  Got a loud click like it was making contact.  I didn't have the battery/starter cables connected to the relay, but I am assuming it would have cranked at that time.  
      3. Disconnected neutral switch wire.  Grounded neutral switch wire with jumper wire. No neutral light, no electric start. 
      At this point I am thinking ignition switch vs broken wire in the harness going to the neutral switch (due to dimness and flickering when running).
      Any and all suggestions to help track down this issue are appreciated.
      Thanks
       
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...