Quantcast
Jump to content

  • Do you own an ATV or UTV? Join our Forum!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

Recommended Posts

Friday evening went riding, rode for a good hour or so everything was fine. I went to take a short ride to the restroom (less than 100 yds away) and all of the sudden everything flickered and then just died out. Accompanying the problem I noticed the killswitch completely locked up. Once daylight hit took the killswitch apart to find it had shorted out and melted the plastic inside. Has anyone else had anything similar to this and if so what did you do to fix the situation? I have a new killswitch on the way to replace the obvious problem but was wondering could there be a bigger issue at hand. We tested with a voltage meter to make sure everything was still getting power from the battery and as far as we could tell it was.

Any advice/info would be GREATLY appreciated.

Thanks.

Link to post
Share on other sites
  • 1 month later...


  • 2 months later...

unless the wiring has been tampered with i dont think you have a bigger issue on youre hands, i would guess the kill switch got bumped to where it was between the on setting and one of the off settings and started creating heat and then melted itself.  only other place i could think of would be if youre battery terminals are loose AT ALL, they can cause spikes up and down in voltage, but that usually only cause the 4w not to run or not to charge the battery, not a short somewhere..

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Similar Tagged Content

    • By Wiley1
      Anybody know what the valve clearance is for intake and exhaust on a 2017 sportsman 570?  I did a search but it came up with nothing.
      Thanks
    • By jung4g
      The quad has done this off and on, almost since new, but it's gotten worse this year. Sometimes if I freshly charge the battery, it'll work fine, others times that won't matter. Turning the key to on it sounds like it's connecting as I go to the start position, slightly before the full turn, but it's not like there is just a sweet spot to find, it's totally erratic.
      Now the battery is basically dead so I put a new, slightly bigger AGM battery in today to replace the factory one with all of 800 miles on it, but those have lots of plowing hours included. 
      I was able to get it started once, but it still went into limp mode after just a few moments of driving it (that's another topic), so I put it back in the garage and started probing around. Now it doesn't even try to turn over.
      Is an ignition switch, the $18 shipped aftermarket variety on Amazon worth a shot? Or should I go straight for the starter? The new switch may not come for over a week, so I hate to just put my hopes in that if I'm missing something obvious. Fuses are good, so it's not something super obvious.
    • By Mark Gibeault
      Does the onboard system provide everything needed to atleast point out any electrical component malfunction and is there ang benefit of using an obdll diagnostic tool with an adapter for this machines diagnostic port?
    • By Admin
      Looking for Polaris ATV VIN (Vehicle Identification Number) Number Decoders? Once you find your ATV VIN number off the tag on your Polaris ATV, you can go to all kinds of websites that have VIN Decoders available. The best ones are backed by the Polaris ATV manufacturer, however there are plenty of aftermarket Polaris ATV VIN Decoder websites on the web. This topic will stay pinned and if you find any to add, please do it with a reply. 
      The following Polaris ATV VIN Decoder websites are available where you can just enter your VIN number and it will shows you some of your ATV model details:
      CycleVin.com - Use Our Off-Road Vehicle Search to look up ATVs and more!
      KBB.com https://www.kbb.com/vehicle-history-report/ 
      CARFAX https://www.carfax.com
      autoDNA https://www.autodna.com
      VinAudit http://www.vinaudit.com/
      decodeTHIS https://www.decodethis.com
      VINCario https://vindecoder.eu/
      NICB Theft Check https://www.nicb.org/theft_and_fraud_awareness/vincheck 
    • By oxidized_black
      Victory VIN Decoder @ Motoverse.com
      CycleVin.com - Use Our Off-Road Vehicle Search to look up ATVs and more!
  • Similar Topics

    • By BuckBilly
      I like to ride in wooded and grassy areas. It takes my mind off the everyday routines and helps me deal with my father's cancer. Also gives me a reason to get involved with forums like this one.
    • By Leski991
      Hello,
      I have read many forum topics on this matter but have never found a similar problem. So i bought a cheap ass quad thats got all sorts of parts on it. It's a 1997(if you look the date on frame) Kawasaki KLF(Bayou) 300 EUROPEAN Model (atleast I think, since I'm from Europe), the engine is 1988 if I'm not mistaken and the CDI is 1995.-2006. ( 21119-1447, 6pin ). My problem is that I don't have spark. I would diagnose the issue but connectors from CDI to wiring harness have almost all different colors and I'm not sure if they are connected correctly (pictures below). Pickup coil is putting out around 400 ohms and is pulsing. CDI is being fed 12v by one y/r wire that is coming to connector and with 12v to one gray wire which is coming from ignition switch ( quad actually doesn't have ignition switch so I'm not sure if gray should be supplying power or not). Stator looks good cause when crancking all three yellow wires put out around 5v AC. Neutral light is also on which means the switch should be ok, if it even matters. I know it's not the ignition coil since I get no power nor any kind of pulsing to G/W wire that is coming to it ( and I even put another one on there just to check an it ended with the same result). I'm nowhere near proffesional around this type of stuff so any help would be amazing.




    • By BuckBilly
      Good morning to all !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      Let's see if we can make this a daily event.
    • By Brent Wright
      What's a good size to start a 10 year old on?
    • By AtvAdventureVlog
      Here is the first video of 2021!!! Enjoy!!!
       
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...