Quantcast
Jump to content

  • Join Today, It's Simple and FREE!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

lazyboy

1998 Yamaha Warrior No Start - New to the forum

Recommended Posts

hey just got 98 warrior and at first it was running but pretty crappy and now it dosnt start at all..dosnt turn over nothin... deffinatly gata be somethin electrical

any suggestions??

thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites


i changed the positive and negative connectors to the battery..i also chanhed the starter relay..ny suggestions

thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites

What happens if you apply voltage directly to the starter. If nothing, then the starter is bad. A bad starter would not explain why it was running crappy though. So refer to my last post, but include the coil and CDI unit and all connections between them. Also take the carb apart, it may need a good cleaning.

Share this post


Link to post
Share on other sites


found the problem.. the wire connecting the fuse was ripped and the wire inside was corroded to dust.. therefore no connection =)

thanks anyway

Share this post


Link to post
Share on other sites

Glad to see you got it fixed.

* Adjusted thread title to include year and issue.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By bradleyheathhays
      So this '02 Taurus with only 87k miles on her starts right up every time multiple times a day except for twice in the last 3 weeks. The first time was 3 weeks ago and the second was today. It happened the same both times. Turn the key and stop to let the pump prime, then when I turn to the start position the engine turns real slow and sort of in fits. Usually when a battery is low the engine turns slow but in rhythm. During my 2 starts the engine barely seemed to turn and the crankshaft rpm seemed to vary. On both starting events I let off the key and tried to start 2-3 times with rests in between. But then eventually on the 4th try it starts right up just as quickly as a normal start.

      I have No clue as to what might be causing this. Only thing I know to do is, next time it does this to put a voltage meter on the battery to see if it's weak. Actually though, because both events the engine ended up starting up like normal that would indicate something other than the batt. Electrically this car is a little odd though. The interior light never comes on when the doors are opened, for years, and then last week it comes on twice when one of the rear doors is opened.
    • By Kaj Colum
      Pushing the start button the engine turns and will forever without starting. But if I use the kick start it will start with one or two kicks everytime, any idea as to what is going on. New good battery and coil, I'm ready to try anything. It's a great bike, but this is getting anoying. Thank you.
    • By quadtech62
      I have a 02 Warrior i am trying to build a wiring harness i have looked in the manual and  i am confused... the pick up has 2 wires.  W/R W/G The source rotation coil has 2 wires. One is Red other is white/blue. The manual shows the  the white and blue wire connected to the w/g  right after the stator... so why is these 2 wires connected?  Does not show w/b wire at cdi 
      i have looked at many options with no luck if someone has a 2002-2004 warrior and can take a pic of the wires and location at cdi i would really appreciate it. Thanks
    • By bradleyheathhays
      I have an '02 Taurus with 85k miles on her that I just bought.  Today when I was checking something under the hood I noticed this metal line cold and dripping with water...
       

       
      I had the air on but turned to the position of arrows pointing out of the dash and floor vents only.  The defrost or a/c function was not selected.  It seems to be doing it consistently.  I haven't traced all the parts of this car's a/c system yet but I don't know of anything else under a hood that turns cold and sweats.  Why would my compressor be working when it's not selected?  What tests should I run?
       
       
       
       
    • By Buick350X
      Exploiting a loop hole in the law, turn 4 wheeler into rev trike
      for a long while I have been trying to get a real 4 wheeler street legal.
      the problem is with the state laws, if it has 4 wheels, its a car and has mega more rules.
      If it only has 3 wheels, its a trike and can be made from cobbled junk parts held together with duct tape and they will plate it
      I wonder if anyone would have insight on changing a 4 wheeler over to a single rear wheel?
      [ I can't afford some $40-60,000 canam or super bike modded into a car, rev trike kit ]
      I want something I can truly ride year round on and off road. Ive rode enough old Honda 3 wheelers that I know I do not want a traditional motorcycle trike. So the single wheel has to go out back.


  • Similar Tagged Content

    • By weblex
      Problem: The ATV starts and runs at idle perfectly. But as soon as I open the throttle, the engine starts to slow down until it stops. On the attached video you can hear the sound of how it works: see video below
      Prehistory: there is a Polaris Sportsman 500 1998, which for about 1.5 years stood in repair, including also replacing CDI with one taken from the same ATV. Finally, the vehicles were on wheels, traveled several kilometers and overheated - forgot to fill the antifreeze Came back home in small moves. The next trip started well, but after 10 km there was a feeling of a small drop in power (even as the vehicle got warm completely) but still drives. Next trip - the situation is repeated. The next test of ATV through time and a huge loss of power from the very beginning. The engine sneezes, does not want to go more than 5 mph.

      What has been done: the carburetor has been replaced with a new one (inexpensive, $ 40), a new spark plug, a new ignition coil, the engine head has been removed, the piston is in good condition, valves were corrected - but the problem was definitely not in them.

      Ignition control unit is suspected. Who faced similar? Please help in solving the problem.
      Thanks in advance.
       
       
    • Guest Fox300exchic
      By Guest Fox300exchic
      The Hop-Up: You may be saying to yourself, “that’s a chick bike,” and you’re right. But honestly, it’s so much more than that. It’s one badass bike. http://www.quadmagazine.com/quad/features/article/0,24942,1587044,00.html
    • By dyyjrr9
      I just got a 1991 Yamaha Moto 4 for my son and I am looking for a service repair manual. I know that the timing chain needs replaced.
    • By alexcross324
      Hi all, I try to find this manual in the threads but you have a lot of stock here
      Cannot find this particular manual.
      I found it for YFM200 but not sure if they are the same.
      Thanks if you could help me with that.
      Im new here so if I did something wrong, please tell me.
    • By Suzuki24
      I have an 04 ltz and it started sputtering a little bit while going down the road and I was low on gas so I just figured that's what it was. But now I can't get it to start I completely cleaned the carberator put a new spark plug and coil pack in it and all it does is turn over. It has compression it's getting fuel and it is sparking but all it does is turn over any idea what it is??
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...