Quantcast
Jump to content

  • Join Today, It's Simple and FREE!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

lamaredskin

2007 arctic cat 700 efi wont run

Recommended Posts

just bought this used and seems to die. it starts after along time. in neutral can run but as soon as i shift it will run but seems to die. please help. belt is flashing on lcd but would this still cause it to die?

Share this post


Link to post
Share on other sites


The belt or clutches would make sense. I would start by looking there.

I have to agree with DD...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Disconnect the battery for 30 min or so. make sure you disconnect the batter and not just pull the fuse. See if the led pod resets. I don't recall a belt light or problems except on the v2s.

Share this post


Link to post
Share on other sites


When you put the belt on did you use a bolt from the case to spread the secondary? This will allow the belt to fit on the primary. How about the dry side of the case was there belt dust or debris in there? Did your rollers travel up and down freely? Make sure you use red loctite when reassembling.

Not related but did you change your spark plug? Does the bike have snorkels or an aftermarket exhaust?

Share this post


Link to post
Share on other sites

no belt light on the 07 700 efi`s, if its flashing belt, the display has been replaced with the wrong one. How do I know this? it happened to me when i brought the machine in for a dead display and it was replaced with the wrong one. WoW runs like sh*t.

Share this post


Link to post
Share on other sites


I started a new thread for you, it is titled, 2006 Artic Cat 700 won't run, not to be confused with this one.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By YamahaGrizzly
      So my Yamaha grizzly 700 wasn't going into reverse for some reason but Jon and George figured it out on what to do to fix that problem for me. Jon Talks about how he was able to fix that problem my Yamaha Grizzly was having with the reverse.
      On a side note we are so close to 1k subs! hell ya!
    • By John Dunn III
      Just bought a LT 230 anything I should watch for. It runs and drive good. Just don't want no surprises 
    • By Cj Winds
      I have a 2000 Polaris Xplorer with the 250 two stroke motor
      It does not want to start with the electric start, the motor cranks fast, the battery is good, and there is good spark when cranking. The engine starts perfect when using the pull cord, it even starts if I pull the cord slowly and starts with one pull. The engine idles smoothly once started. My wife says she needs the electric start to work.
       
    • By Aaron Ruiz
      Hey I'm new to the Forum but I just wanted to talk about my Scrambler I just picked up and when I first picked it up I thought it was okay but after I got home and everything I noticed it's very hard to shift into drive neutral reverse it is possible to shift into those gears but it's very stiff like and it takes a lot for it to actually engage to move forward. In Drive when I press on the gas it takes a while for it to actually start moving in the RPMs go up before it starts moving I inspected the belt it looks fine to me I checked the transmission fluid and it was low so I put some. I just hope transmission is not out just curious if you guys have any ideas
    • By Kevin Vlogs
      Hey Guys,
      I'm pretty new to ATV's and never owned a Polaris before. Lately I have noticed that it is very hard to shift from Park to any other gear. Is there an adjustment, or is that just the way they are?
  • Similar Tagged Content

    • By mikeexplorer
      Wiring diagram for 2007 Arctic Cat 700 EFI 4x4
       
       
    • By gregj49
      Blows out black smoke when you rev it up how do you adjust the carb?
    • By toonces
      I'm wanting to run Shell Rotella T6 synthetic in the 700 Griz but I can only find it in either 0W-40 or 5W-40 weights, and the manual says it's ok to use everything BUT those weights...5W-30, 10W-30, 10W-40, 15W-40, 20W-40 and 20W-50.
      Would it be ok to use the Rotella 5W-40 or do I need to stick to what's specified in the manual?
    • By chevyboy
      AL righty I did some trading around this weekend and ended up picking up a few 4 wheelers for cheap. I ended up with this one for $500 in it total and well the guy told me it dropped a valve. I haven't really messed with it at all. But this weekend I am going to try and start working on it some to get it running before winter time frame. So what I am asking is a couple of questions.
      1. First off where do I start I tried pulling the pull cord and could not get it to move at all.
      2. I need to get a service manual for this 4 wheeler where can I get it downloaded for free?
      3. what do I need to look for and how do I go about this really. I do have experience with 4 wheelers but this one is a little different to me than others because its a V2 and I have no clue where to start internal on the engines. Most of my experience is on the outside portion of troubleshooting on theses wheelers.
      Please no smart butt answers as i am new to here but just wanted opinions on where to start. Please and thanks wink:
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...