Quantcast
Jump to content

2006 Arctic Cat DVX 400 Engine Issue


Recommended Posts

From what I understand it is from the heat build up in the valves and the seats. It appears that the factory materials used does not help dissipate the heat efficiently. Look to some aftermarket suppliers for kimblewhite or Ferrea valves and Ampco 45 or Beryllium Copper seats.

I would check the timing chain and cam and see if they are within spec.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Similar Forum Topics

    • By JonnyBlaze
      I need to diagnose / replace switch on my Big Bear. It's been intermediate over last few years and finally quit. Nuetral light doesn't come on and have to pull brake in to start. 

    • By TheRetiredMilitaryGuy
      Hey y’all, I need some help badly. I have a 02 Honda foreman rubicon 500, it sat for a year (ran out of time) just did a full top end plus piston and rings on it. Got it running but it will not drive forward at all and will only do 2 mph in reverse. The engine or transmission makes a very loud whining when I hit throttle both ways. 
      I need some help I’m very unfamiliar with the hondamatic. 
       
      Any ideas or options?
    • By lester
      I picked up a 2000 Big Bear 400 4X4 that was sitting around that I know nothing about. It will not start. I do have a red light when in reverse. When I take it out of reverse, I do not get a green neutral light, and when I push the start button the red oil light comes on but there are no noises, nothing else happens. How do I test the neutral switch and/or bypass it to see if I can get it to at least crank? And does anyone have other suggestions for me to try?
    • By Mhatayas
      What should I do about this , bad oil leak where the filter cover bolts on . Can I use some gasket maker 

    • By semicolon
      Hi, I am having issues with my TRX350D fuel pump.  It suddenly stopped running so I have replaced all the fuses and cleaned all the terminals.  I have fitted a new pump, fuel cut-off relay and rectifier.  Still nothing!!  The pump runs when attached to a battery.  The engine will start on the choke and the filter fills with fuel but it will  not rev and dies when the choke is closed. I have power to the relay but nothing at the pump black/white wire when cranking the engine.  Any ideas where to go from here would be very much appreciated!!
       
×
×
  • Create New...