Quantcast
Jump to content

  • Join Today, It's Simple and FREE!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

Austin20

Warrior Smoking..

Recommended Posts

Hey my warrior runs like a champ, but when you give it gas it smokes, Why is this? Is it a Problem?

Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites


Yeah thats a problem. smoke is a sign of oil, and since its a 4stroke, there shouldnt be any oil in the combustion chamber (cylinder) Check the oil level first and then Try putting in all new fresh gas with a fuel system cleaner additive. If that doesnt help or your oil level is low, a gasket is torn inside and will need to be replaced.

Share this post


Link to post
Share on other sites


Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By warrior
      ok i have a 1987 yamaha warrior with a bad cdi i have found a good deal on one but it is a 89 not a 87 i have no problem with it not working and having to sell it but will installing and trying to fire the atv with this cdi ruin anything else ?????? i need to know sooner rather then later thank you
    • By Flipper Tiffany Roper Jones
      All I have been through everything. Bought brand new.
      Throttle safety switch 
      Cam and rockers
      ECM
      Carborator
      Stator
      Fuel safety switch 
      Battery
      Everything every forum has spoken of I've bought sealed airbox completely tight unplugged black wire on trans. I have literally done everything in the book.Checked oil today full of gas anyone no anything what might b wrong. Next I'm taking head off and making sure valves seat any ideas.
    • By Kaj Colum
      Have a Bayou 400. sometimes when I press the start button i hear the solenoid click but the starter does not engage. Here is the strange thing though, when that happens if I kick the kick start just once then press the start button starter engages normally. Any ideas?
       
    • By quadtech62
      I have a 02 Warrior i am trying to build a wiring harness i have looked in the manual and  i am confused... the pick up has 2 wires.  W/R W/G The source rotation coil has 2 wires. One is Red other is white/blue. The manual shows the  the white and blue wire connected to the w/g  right after the stator... so why is these 2 wires connected?  Does not show w/b wire at cdi 
      i have looked at many options with no luck if someone has a 2002-2004 warrior and can take a pic of the wires and location at cdi i would really appreciate it. Thanks
    • By Chase Cook
      I have a Yamaha warrior 350 and it has a brand new head and piston set. The piston has some scoring on the sides so I bought a new piston kit and it should be here tomorrow. The bottom of the cylinder head still has the cross haching on it but the mod and top don't and still looks good. Do I have to rehone it or no? No would be a great answer LOL.. need help. Also if I do is there another way to rehone it without a honing tool.. don't have one..
  • Similar Tagged Content

    • By quadtech62
      I have a 02 Warrior i am trying to build a wiring harness i have looked in the manual and  i am confused... the pick up has 2 wires.  W/R W/G The source rotation coil has 2 wires. One is Red other is white/blue. The manual shows the  the white and blue wire connected to the w/g  right after the stator... so why is these 2 wires connected?  Does not show w/b wire at cdi 
      i have looked at many options with no luck if someone has a 2002-2004 warrior and can take a pic of the wires and location at cdi i would really appreciate it. Thanks
    • By Chase Cook
      I have a Yamaha 350 in at once to try to fire up but won't. It's getting gas fire air and it has a lot of compression but still struggles to start check the timing it's top dead center valves are good valves are adjusted everything's working but won't fire I put my hand over the carb suck in gas and it tries to but it makes a lot of black smoke. Also when I put my hand over do you carb and tried to start it there's black black nasty stuff in the gas. So I don't know if it's trying to burn too much or what it is the gas tank clean and it anything to do with the gas it's with it firing. Took the spark plug out and it's pure black. What is dried up black not nasty corroded wet looking. Need help to solve the issue
    • By Chase Cook
      I have a 2001 yamaha warrior YFM350x and started to work on it. The person who I got it from put a new top end kit in it. I already took the top end off and checked, brand new still. Had to clean the valves so it can get better compression. Put it back together and turned it over and and made good compression but also had a loud clanking noise at the bottom, put hand over carb and stopped making the noise when I turned it over. And won't start.  I know it is not the top end. Just cleaned it and valves. Need help trying to figure out what's the problem.. thinking it's the crank rod but don't know. If it is the rod can i just get a new rod for it?(would be great if so). Or does it need a hole bottom end . In need of help.
    • By Colby Calk
      I recently got a 98 warrior 350 that 'needed the carb adjusted' but the reality is it has no spark. I have a new spark plug, plug wire, ignition coil, battery, and cdi box. I checked continuity and took apart and inspected the starter/kill/light switch on the handle bar, and it all looks brand new and checked out. The key switch seems to be working properly, as when off, nothing works, but when switched on, lights and electric starter button work. It turns over fine, and as I just stated, all the lights work. I took all the plastics off and traced all the wires, and only one had a small cut in it, but it was only through the rubber sheathing, not the wire itself (the blue one coming from the stator). I cleaned some grounds, made sure both relays work, and still nothing. I pulled the stator cover and looked at the stator itself, and it looks great. No broken wires or connectors or anything. Still, no spark. I'm at a loss. Where do I go next? Any help is appreciated.
    • By Brad Lawson
      Hello all, I’m working on my sons 99 Yamaha Warrior 350. When I pulled the plastic cover off left side of engine, I can see oil leak at the seal. I pulled the bolt out and then the starter boss(I guess that’s what it’s called?) I can see that the boss doesn’t make contact with the seal. Is there a spacer of some type that slides on to the boss, to make contact with the seal? This seal is held in place with a plate with 3 screws in it. This boss slides into the bearing in the stator. I have been to parts websites and I don’t see what I’m needing. Maybe it’s just the wrong seal?
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...