Quantcast
Jump to content

  • Do you own an ATV? Join our Forum!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

uncleal

1984 Honda Big Red ATC - Starter Issues

Recommended Posts

I bought this big red 2years ago and have done nothing but put gas in it and use it everyday. Yesterday I was using it, stopped to do something, and it wouldn't start, and I ran the battery dead. After charging the battery the starter wouldn't run. I checked the fuse and it was ok, and the battery was at 12.85v. Any ideas? Thanks.

Share this post


Link to post
Share on other sites


sounds like you might have killed the starter by overcranking it. Have you tried jumping the starter? Checked the starter solenoid? I know that is a different issue with it not running. I'd check for good spark and fuel after you get the starter figured out.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I know it's been awhile but I got Big Red running by changing out the solenoid. I took a lot of things off that I didn't need to but there were a lot of things, bolts mostly, that the po had broke so I took them out and replaced them. Today BR isn't running very good so I'm going to take the carb off and clean it. Thanks for the help.

Share this post


Link to post
Share on other sites
I know it's been awhile but I got Big Red running by changing out the solenoid. I took a lot of things off that I didn't need to but there were a lot of things, bolts mostly, that the po had broke so I took them out and replaced them. Today BR isn't running very good so I'm going to take the carb off and clean it. Thanks for the help.

Is it goin ok still?:wink:

Share this post


Link to post
Share on other sites


Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By amharrison24
      i have a 91 moto 4 100. has electric start only. for as long as i could remember we have always pushed start it. after riding for while you shut it off. you are able to hit the start button and it will start right up. anyone know where i should start with fixing this issue? im fixing it up for my niece. thank you in advance.
    • By Steven Urban
      First time using this forum.  Owned a Kawasaki dirt bike once, had no issues.  But I picked up this 4 wheeler at an auction.  They stated it ran, but only needed a battery.  Well I do not believe that was all true.

      Some pictures are attached.  Not sure why, but the whole air filter stuff was removed.  They had some small thing inserted as a make shift air filter.

      I purchased a battery to try this all out.  Waiting to return it and get the proper size, as it was too big for the battery box.  But here is my issue I had while the battery was connected.

      1 - The lights on the steering column did not come on.  Not sure if they work or not.

      2 - The starter solenoid seems to be bad.  I have a new one on order. 

      3 - In the pick, there is another rusted part.  Not sure what that part is or what it is used for.

      4 - What is the 12v rectifier?  square bodied part.

      So when I hooked the battery up.  Pushing the start button did nothing.  Pulling the cord to try and pull start, it turned, but would never fire.  I have put in a new spark plug as well, it looked worn out.  With electric start, I crossed over the posts on the start solenoid, it turned over, but would never fire and start.

      I have read a few other threads and it stated something about needed the neutral light on.  SOmething about a kill switch.

      Any help would be appreciated.



    • By Maxx
      Hello Guys!
      Dumb question. How much oil registers on the oil level gauge while running? The oil level reads correct when off, but while running I can only see just a little bit in the oil level gauge. Makes wonder if the oil isn't circulating well enough.
      Also, whats your preference in battery brands for ATV's (standard or AGM). We don't ride it all that often.
      Thanks in advance for any info.
    • By Ajmboy
      Disconnected the plow yesterday on my 2004 Yamaha Grizzly 660 and am getting ready to do some riding yesterday and the battery went weak, Starter cranked a few times but week. Put my trickle charger on that I bought and went to the garage today to start it up, but the starter is just spinning and not engaging. The solenoid is clicking. The pull start sucks and is hard to pull (never use it and need to look into that). Quick video of the starter spinning. Could it be the starter or  the starter clutch one-way bearing? I guess I need to take the cover off to see what's going on.

      2004 Yamaha Grizzly 660 Starter Spinning.mp4
  • Similar Tagged Content

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...