Quantcast
Jump to content

  • Do you own an ATV? Join our Forum!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

Flanstone

1985 Honda TRX250 shifter issues

Recommended Posts

I just bought two 1985 TRX250's from my father-in-law. One runs great, the other not so much. The one is having issues with the shifter. The shifter seems to be resting lower than normal. When I press the shifter downward, it just pops back up. Any thougjts as to what the issue might be?

Share this post


Link to post
Share on other sites


Wow 85’s nice.  

Does it look like the shifter was ever taken off ? Did it slip down maybe lol it was slammed down ?

also do the other gears work ?

Share this post


Link to post
Share on other sites


my 2006 250 recon has an occasional problem shifting. It seems as tho the lever is not connected even tho I can see the round shift rod moving when I depress the shift lever. I play with it and it kicks in and shifts normally for a day or two and then acts up again. Any thoughts ??

Share this post


Link to post
Share on other sites

I also experience shifter issues on our honda.. this forum has me learning a lot.. thanks guys.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By Tanner J Hawley
      Hey so i have a 85 Suzuki lt230s and it runs just fine except for some reason idk but wen i put it in gear and let off the clutch it wont move but the shifter goes threw all gears so idk what or how i would go about fixing it or were to even start?? Any help would b very much appreciated
    • By jimsvtx
      I'm working on my brothers' 2002 Suzuki Vinson 500 . It sat for a few years before I got into it. I'm concentrating on the carb - I replaced orings, needle, etc. and soaked jets, bowl and anything that I could get off the carb that the solution wouldn't eat. I also removed the tank and flushed it with hot water - it's clean. The gas cap innards rusted away and the tank had a lot of rust and water in it before I cleaned it. I replaced the gas cap and installed a new fuel valve because the screens were broken in the old one. The bike will run but spits and sputters and backfires. If you "open it up" it falls on its face and stalls - but starts right up. Here is a link to an exploded view of the carb: Ohio Honda Yamaha Motorcycle ATV Dealer - J & J Motors - Kawasaki Suzuki Scooter Utility vehicle, parts, accessories, apparel
      Can anyone point me in the direction of the problem? It may still be a "clean carb parts issue" . My problem is that the parts list doesn't identify the parts to a degree that I understand. If you said" look at the pilot jet", I'm not sure which jet that would be....See what I mean? It'll run very good if I remove the air filter and cover the opening with my hand and part my fingers a little for the air to get in. Any help is greatly appreciated.
      Thanks in advance, Jim
    • By JacobSlabach
      Hey I have a 97 bayou 300 2x4 (klf300b) that i bought for 1000 last June and sunk another 1000 into it already.  When i went to look at it, the seller had warmed it up before hand (he was riding it when I got there).  it ran good so i bought it and took it home that evening... next morning it wouldn't hardly start.  I discovered the carb was clogged, there was chunks of rust in the fuel valve, the choke lever was missing and other things.  I have since cleaned the carb and replaced the fuel valve and gas lines and cleaned out the gas tank and cap.  
      Enough background on it, the problem is this:  It floods if i push it past half throttle in 4th and 5th gear even going downhill and shifting correctly.  It also has to idle and warm up when you first start it which is really annoying now that its cold...  It also smokes blue smoke for about 15 seconds when started cold-  does not smoke at all once warm but the exhaust still smells like burnt metal.  A friend told me that it didn't have enough compression.  I also found out that the valves are a common cause for low compression on Kawasakis..  I have never adjusted valves before-  the most I've ever got into a engine was a head gasket on a riding mower so I'm new to this.  My goal is to get this bike running and starting cold like a top-  should i tear down and rebuild the top end?  What should i try first?  I tore the carb apart and rebuilt it and fiddled with the air screw and nothing changed.  I also ordered a compression test kit that should be coming in soon.

      Ive also considered just selling it for like $500 and taking the hit-  Id rather not sink too much more into this machine..  lol
    • By JacobSlabach
      got 7 atvs off CL recently for a good price.  one of which is a yamaha warrior.  anyone know where the vin is printed on this bike?  Haha good place to start as I do not know year or size yet.  The former owner says needs exhaust ans and clutch work.  he said it ran fine until the clutch cable broke and then I couldn't get the new cable adjusted right and it would grind gears.  things I see:  clutch cable locked up again, no brakes, carb leaking (green with algae around the bowl and has gelled gas stalagtights on it), aftermarket exhaust melted the airbox so I need something different and a new air box.  I would like the use the current exhaust if I can but I have a feeling its a redneck fix as it looks like there is an ace bandage holding it to the exhaust pipe (its an aftermarket slip-on exhaust), so I'm not sure about that- lets get the bike running first.  also, battery (looks brand new, what a shame) is dead, 0 volts.  Otherwise, bike looks to have not been wrecked, and plastics are ok (it sat outside under a 'tarp' for 3+ years since it was run last).  any tips and advise on where to start first would be awesome as this is my first clutched bike (manual).
      the clutch is my main concern- I've never rode a clutched bike so I dont even know what its supposed to feel like.  lol I'm spoiled on my automatic polaris 
  • Similar Tagged Content

    • By Ellery Zandt
      Does anyone have a redcat 250 or falcon 250cc that they can share where the two vacuum lines on the carburetor that you run antifreeze through I honestly have no idea where the lines are suppose to go to circulate the antifreeze. 
       
      Any help is greatly appreciated. 
       
    • By Guythis448
      Looking for help on wiring up stock wiring harness specifically for a '88 Honda TRX 300 
      If anyone could drop a link or send me a PM it would be much appreciated 
    • By BosoxBruce
      Recently I noticed gas leaking from under the gas tank on my 2005 250 2x4. As I looked closer it appears to be leaking from the shut off valve under the tank. It's the valve with the handle that can be turned to open, close or reserve. Can this part be replaced? Thank you.
    • By Wali
      I was riding my 400ex one day and when i shut it off to put it in the garage i tried to start it put again to drive it into the garge and it wouldnt start.I put a compression tester on it and its like 30 psi with out throttle and 0 psi WITH THROTTLE.
      when i put my finger over the hole it fell likes its pulling my finger in more then its pushing it out 
       
      Has good spark.When i took it into the shop the said it had 1oz of oil in it and a tiny pit of metal shaving(TINY BIT LIKE 30 flakes)
      When i try to pull start (push start/roll start) it made a not normal sound  and wouldnt stay running.
      If my bottom end is blow why would it still turn over fine,
      Are my valves siezed or not working properly 
      or is my timing off causeing valves to not open in correct order with fire 
      PLEASE HELP all help is appreciated 
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...