Quantcast
Jump to content

  • Do you own an ATV? Join our Forum!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

DKW

Just bought 1988 Suzuki LT250 4x4 Quadrunner

Recommended Posts

Just got the above mentioned quadrunner. First one ever. Always been a small engine tinkerer but figured I'd need a little help on this one. 

20181201_153101.jpg

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites


Runs great for its age. Been covered up in a barn for ever. Seat is in good shape and even all the rubber cv boots look good. Just cleaned the carb, fresh fluids and battery. Only issue I have to figure out is it doesn't like to idle when its warmed up. Could be a back pressure issue due to the muffler being modified by the previous owner. Looking forward to diving in.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@DKW Congrats on the quad, those will run forever if you maintain them.  When you cleaned the carb, did you adjust any idle screws?

* Topic title changed to "Just bought 1988 Suzuki LT250 4x4 Quadrunner" and moved to Suzuki ATV forum

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nope put them back in just like they were. Same number of turns.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Just realized the speedo is not working. Looks like a cable but cant find where it hooks up. Also front break reservoir is empty. No front breaks. Gotta find the leak.

Share this post


Link to post
Share on other sites


the manual is ok except for dark pictures,i have a 1990 4wd quadrunner,different carb acording to manual, speedomter cable on mine connects on right side of tranny grease it good before installing i hade to get a after market carb suzuki wanted $500. fo mine after market $120. a lot of members on here helped me mine would only idle wouldnt run at high speed it was voltage regulater belive it or not so all these guys will help you the brakes on mine the wheel cylenders weer froze up another case of suzuki price gouging the re are after market cyl. fore mine i have the manual that covers yours if i can help

Share this post


Link to post
Share on other sites

OEM is gonna be costly given the age of the quad. Try Ebay or amazon.I have an 1984 lt185 that still runs and bought new.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have already discovered that fact and also found stuff in Ebay that I did not expect to find for a good price. Thanks for the info!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tore into the front breaks the other day....not good. Went through the master cylinder and got all the crud out " took for ever to even get the plunger out". Got it to take some fluid then stopped up. Pulled break lines and cleaned a blew them out. Finally got fluid to the hubs. Break cylinders bad. Crap. Corroded to the point of no return..found some cheap on Ebay. Unrelated but I still dont know what that little plunger on the side of the carb is for.

Share this post


Link to post
Share on other sites


New break cylinders and front breaks are alive! on to the next! "Welded" all the plastics back together and got rid of the "stitching". sanded and painted the racks. looks great! Finally road it to my shop about 10 blocks away to drag some stuff around, got her good and warmed up, and noticed when I hit the throttle it would die, Kinda had to feather into it to keep it running. need to clean that petcock first. hope its not electrical.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sounds like some nice work on the bike so far.  Any pics? It’s  probably not electrical and more so a carburetor issue which could be dirt, sediment from a dirty tank and yes even in the petcock.  A lot of the time you will find that people clean the carburetor without cleaning the gas tank, petcock etc.  Then they put the carb back on just to find that it’s dirty again from the junk that was left behind in the tank. Also an in line gas filter also helps.  

Share this post


Link to post
Share on other sites

Manuel says pilot screw should be 1 3/4 turns out. checked mine and it was at 3/4 turn out. adjusted to 1 3/4 turns out and ran very rich. Smoking and would not idle. Going back to 3/4. Next time the weather clears up ill start going through the fuel system and get a few pictures. Also got a new spedo cable ill install while ive got it apart.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I've been an MX motorcycle fan forever but found out I "splat" when I hit the ground rather than bounce, so I've just invested in my first Quad ( Suzuki LT160).

Anyway...after years of buying project bikes there is one mantra you need to repeat over and over..."What did the last owner do?"

I had a PW 50 that absolutely would not run until I found out the previous owner had run a drill bit through the main jet to enlarge it. Put in new jet and it ran like a dream.

So...if the manual says it should be 1 and 3/4 turns out and that makes it worse, you might want to check and see if the parts of your carb are stock and if the adjustments (i.e., cir-clip on jet needle) are standard. Also, from your remark, "Unrelated but I still dont know what that little plunger on the side of the carb is for," the only plunger I'm aware of on a carb is the choke. Are you running it with the choke engaged?

 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites


So I've gone through the fuel system completely. Cleaned the carb. Set the valves which were a little loose. And still runs best at 3/4 turn out on the carb. Seams to have fixed the dying issue wham warm. WFO made a very good point! Next step is a carb kit. Best to know exactly what I'm working with! Thanks for the eye opener WFO! Oh, and the plunger, according to the manual is simply a kind of lock that keeps the enricher down when in, and releases it when out. Odd, but ok. No I am not running with choke/enricher enabled. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Got the new carb kit installed today and man what a difference. Again, thanks WFO for the hint. Turns out the previous owner had a smaller main jet installed. Set the adjustment screw to factory specs. She idles now and has more power. Glad we figured that one out. Thanks Quadcrazy for allowing me to be part of this. You all have helped me tremendously.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Very nice work @WFO @DKW keep it simple by keeping it Quadcrazy ! Someone on this forum will have an answer.  Glad you guys figured it out and post some pics of the Suzuki ! 

Ride safe! 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Happy to help!

...now if I could just find the time to work on my own...😉

Share this post


Link to post
Share on other sites

You have to find the time. Just for a piece of mind.   I’m sure your a busy person but sanity is found in the garage or shed! 

😂🤣

Share this post


Link to post
Share on other sites


Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By pablo Blake
      Its in pretty rough shape and its gonna be my first atv, I worked on bikes before but nothing to do with quads. Anyways the quad has some problems and im tryna figure out what to focus on first. So the U joints i think are shot. The bike starts first try every time ussually have to give it a lil gas with the throttle and revs right up, idles fine but its running REALLY rich 3 starts and my brand new plug was pitch black

      Bike is L model

      video-1577465068.mp4

      Its using the original mikuni carb but im not the best at fixing the carbs and wondering if there is anywhere online that would be able to either walk me through it or help me with it i didnt see a air mixture screw so it seems like im gonna half to open it up and adjust like the float and a couple other things
    • By vonda flynn
      I need help please. This is all new to myself & my husband. We have gotten 2 used fourwheelers so we can ride with our kids (kids have go carts). One of the 4wheelers is a 1998 Suzuki Quadrunner 500 4x4. It has rearend trouble. 
      We are having a difficult time finding new or used parts, & no luck with aftermarket parts. 
      Hoping someone here can help. We were told by Suzuki dealership that some Artic Cat parts will interchange, but he wasnt sure which ones & said there are companies that produce aftermarket parts, but wasn't any help there either. 
      Any help or information is greatly appreciated.... Thank you.



    • By gareth leifheit
      Ive got a Big Bear 350 4x4 that has been sitting for a couple years. It was put away running but now the pull start wont move and the starter wont turn it either. Any ideas what I can lube up or bang around to loosen it up? Thanks
    • By Ben Cramp
      I am hoping one of you knowledgable people can answer this for me. I have a yfm200 moto 4 engine I want to put in an off road go kart. I would like to mount a sproket where the drive exits the case before the u joint so that I can get rid of drive shaft and make engine bay compact. To do this I would mount engine 90° to axle but would also need to tilt it forward 15° to account for the angle the drive exists rear of casing. Would that be ok? Would oil pump etc still work. Any advice greatly recieved.

    • By Sonders
      Hey all, I recently bought an 01' Sportsman 500 HO from my brother in-law that he's had since new.  It runs awesome, just has 2 slight issues that I am addressing.  1st issue is fuel dripping out of overflow.  I did some searching around and saw that the O-rings in the carb wear out and allow fuel to leak, so I replaced both the Orings inside the carb.  This didn't fix it and still leaking which leads me to believe the float needs adjusted, I'm just not sure on correct way to check and correct this.  2nd issue is no speedometer.  Also in researching this it appears to be Hall Effect/speed sensor.  I'll be ordering one of those to replace, which sounds like a pretty straight forward process.  I guess really my only reason for the post is to get some help on the gas leak issue.  Any thoughts?  Other than that, I love the bike and really enjoy riding it.  Thanks in advance for any replies.
  • Similar Tagged Content

    • By Dskip160
      Hey there! New guy here! So I bought an 87 250. I turn the key and it has ignition light. I press run and the engine turns over. Guy I bought it from said the carbs may need cleaning, I worked them good cleaned and blown out. I reinstalled the carb and still doing the same thing. It’s getting fuel, the battery is brand new and charged I’m lost here!( purchased a new carb on its way) anyone have any ideas

    • By Ryan Hutton
      Hey guys i am new to this site. i have a quadmaster 500 and last year my brother in law had it out and brought it back. When we went to put it away it wont move now any suggestions i have the belt cover off now. With it jacked up it seem to take gear when its not running.
    • By Quadrunner44
      I have an older 1980s Suzuki quadrunner red lt 4wd (250)
      so just finished putting it all back together and was running fine just needed to adjust the rebuilt carb
      bf decides to hook up an air chuck to the gas tank because it got a shot of air in the gas line well 120psi didn’t agree with any of the parts including the new carb 
      end result : new battery new carb now it just clicks (one single click) won’t turn over 
      hard to pull start gets hung up (unless I remove the spark plug ) gas flooded out the first time but now does nothing purchases a new starter waiting the arrival 
      could there be damage to the crank shaft or pistons etc? Or install the new starter and try to fire it up ? What caused the starter to die after he flooded everything with gas was working fine. 
      Thank you 
    • By Kevin Nicoll
      Anyone familiar with these models? Its a new to me quad, picked it up for basically nothing... Just time and materials now, this looks expensive. 




    • By Guillaume Cliche
      I have an erratic iddle problem i cheked all the air leaks i rebuild and cleaned the carb but it wont run straight it runs good but then slow and some times it stalls and its the second time the float implode 


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...