Quantcast
Jump to content

  • Join Today, It's Simple and FREE!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

Todd Trask

Kawasaki Lakota 300 No Fire

Recommended Posts

Hello All, Finally got around to messing with quad. I found bad grounds & faulty coil. Ordered new today. Stole coil from other quad and made spark......woohooo....👍🏻. Well I temp installed new coil and made spark. Figured I would pour little gas in carb to see if it fires. No fire ..tried a little starting fluid just to see if it would fire. No fire.. well if I have spark, add clean fuel but No fire or booms from quad what’s so ever. Any suggestions..

Share this post


Link to post
Share on other sites


Yes you should have at least a little bit of a fire if you have spark. Is it possable that your  temp connections are good ? I would def take the carb apart and clean it just to get that out of the way. As far as spark goes is the plug fresh? If not put a new one in. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Topic moved to Kawasaki ATV forum and added issue to topic title. 😀

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm having the same problem. Checked the spark already. Turns over just fine, but no start.

Share this post


Link to post
Share on other sites


Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By Chris2018
      I have a 1996 Kawasaki Mojave KSF250. I have no manual on it and it has a no spark issue. If anyone could give me a hand with this or would possibly have a manual would appreciate it. 
    • By DUBLT
      Looking to purchase a windshield for my ATV, suggestions of what to buy with quality in mind and will fit without doing any modifications. 
    • By Jeff Comstock
      Ok, so I had no spark issues and foundy coil was bad. Bought a caltric coil, put it on and fired right up...for bout 20 minutes then it backfired once and again, no spark. I put it on my buddies 300 and it runs.  Checked my cdi the same thing, but still no spark. Now I got my old coil and  was ohming it and got reading of .01 on primary and 11.89 from POS to plug ( meter set on 20k ) new coil reads same primary but 12.83. what gives? It tests bad but runs my buddies 300, helllllllpppp
    • By Ted Aregi
      I've got a king quad 750cc has anyone converted the fuel pump relay to a stronger fuel pump relay on there king quad?
    • By josephnbl91
      My four wheeler when i first got it seemed like it was very slow when i first got it and it had no throttle response so i replaced the belt and cleaned all of the rollers thinking that would solve the problem from what i read on the forums. well it turned out that it wasnt. so i went to the next thing i took out the injector to check it out and i seen that there was a tiny bit of debree in it so i cleaned it and it seemed to improve a little bit. but still did not solve the problem. i later found out how to find the trouble codes out from the lcd screen using a paper clip on the diagnostic port and it showed the code which stood for no codes C00. i also forgot to mention that the throttle position censor is working perfect. before i started all of this the four wheeler ran just not to its potential. after my friend and i did the trouble code test the bike wouldnt even start anymore and the injector would spray for a few seconds for the start up then it stops and the fuel injection light comes on and blinks. the four wheeler wouldnt start anymore. i took it over to the local shop and they hooked it up to the computer to see if there was any codes and it still showed it was free of codes. they hooked it up to the fuel pressure gauge and we found that it was making 22 pounds and it should be making around 43. i then bought a new fuel pump and put it in. it now starts and runs for a few seconds and then it stalls out and the fuel injection light comes on again. which then leads me to think it is the ecu now but i want to be sure before i invest around $500 more into it. any opinions on whether or not anyone thinks this is the problem or if they have had a similar problem before would be really appreciated. sorry for writing a novel and not spelling very well. also i forgot to put the year in the title it is a 2007
  • Similar Tagged Content

    • By uzejo
      My lakota has a new carb and just had a top end redone by a professional, but it will not start. The electric start turns it over great, there seems to be compression. It seems like its trying to start, getting right there and just doesnt catch. It does start occasionally, but wont run for more than a couple of minutes and smells rich. Im assuming the carb needs to be tuned, but im just wondering if anyone else has any ideas before i get a chance to work on it.
       
      Thanks
    • By Brantley40
      What is the wheel bolt pattern for a 2002 Kawasaki Lakota Sport 300? Same on front and rear?
    • By Brantley40
      Anyone out there spice up their 2002 Kawasaki Lakota Sport 300 with cam, shaved head, deck the jug, valves?
      As you probably have already seen, I have a top end to get built back up and might as well add a little kick to it. Here's a pic of a golf cart I built up recently and modified the engine a little while I had it apart.
      Thanks in advance for everyone's help!!

    • By Todd Trask
      I have been online all night & this morning while taking care of my 2 yr old daughter with the flu.🤢.
      I am wondering why I cannot find a wiring diagram. I found in downloads , but it won't let me download..?????I only need one diagram not the whole manual. Rather spend money on accessories than $40 on a book for 1 pg. stator & pick up come Wednesday. So I'm going to bow hunt while weekend and ponder on wiring issues, with the intent to cure my quads illness. can anyone HELP..! 
    • By Mike knox
      Put a lot of new parts on this and still won’t run more than 15:00 minutes. Will start right back up after it cools. Anyone have any ideas. New coil , new top end, new stator, new carb , new rectifier. Timing is on , valves adjusted right. Runs great for 15:00 minutes then when warm quits and won’t run till cooled.  Getting frustrated with it.
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...