Quantcast
Jump to content

  • Do you own an ATV? Join our Forum!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

William Sims

2005 Arctic Cat 400 CDI box

Recommended Posts


Are you looking at some online that are used? Whenever a question like this comes up, it's difficult to answer unless you have someone who has gone through the same thing. I usually suggest you look at parts manuals or OEM arctic cat websites and start comparing part numbers for various models and years to see if they match.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

A good place to do that is countrycat.com. You can bring up a parts diagram for your machine to get the OEM number of the CDI Box and then compare different years for a match. Its always best to go by the OEM number of the part to cross reference.

Mike

 

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites


Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Tagged Content

    • By Brent Mason
      I have worked about 4 weeks on my Griz600 and have burnt 2 CDIs up ! I added a wire harness and stator and It starts but runs erratically like spark timing is off ! So I would like to try another CDI but I don’t want to Pay an arm n leg ! Anybody have one ? Thanks 
    • By Brent Mason
      I have been trying to get my Griz600 running right for 3 weeks ! Grandsons used it and it quit running , no spark ! New stator etc and started but ran terrible ! Found a burnt capacitor on cdi . Installed used cdi and burnt it also but ran same as other cdi . Came to conclusion wire harness had short so stripped it and found some bad spots fixed and another cdi ran terrible again ! Bought another harness and same rough running ! Checked spark timing with light (put tdc mark on case and on pull start hub) and when it starts timing right on but will jump 25+° retard ! When timing is on tdc marks it has no power ! The stator is new but I am wondering if the pickup coil is triggering incorrectly ? Also had top end apart when I first started having trouble and although rings were good I installed new rings . Also new timing chain and check the valves , they were good also . It kind of seems to boil down to the last stator I installed new ? I have done trouble shooting on quite a few cars , trucks , dirt bikes and ATVs but this is frustrating me ! Just wondering if anyone has any ideas ? Carb was new last yr and I checked it ! I
      IMG_4379.MOV
    • By Brent Mason
      IMG_4272.MOV Originally had my griz600 stop running and then wouldn’t start ! After testing all coils , valve lash , compression (115psi) and all tested ok I bought a used cdi . After cdi install it still wouldn’t start (no spark) ! So even though the stator , pulse/trigger and charge coils check within good range I decided to switch the stator etc ! It started but It is very unresponsive on throttle and acts like it is running in 2 Different spark timing ! With slight throttle it will take off good but instantly go into a very different running mode with no power like timing very retarded but it will switch back to running good for short period then bad again !  Since I replaced the stator and it started I then decided to install the cdi I replaced and it did the same thing ! Also I noticed the Used cdi I Took off had a capacitor that had swelled and extruded from the back of the cdi . I had always heard and I believed that when these CDIs go bad they machine will quit and will not run . Is that true ? I also checked the cam/valve timing and its ok ! Checked with timing light and it does fluctuate on idle ! I am thinking I have 2 bad CDIs . I also switched the trigger Coil wires and would not start then . Man , this thing ran good before and I am confused ! Video below may help !
      IMG_4272.MOV
    • By Brent Mason
      1998 Grizzly600 ! Slowly died then wouldn’t start ! All coils check good ohms ! Checked ac voltage from source coil get OL ! Is the source coil bad ? 
    • By Arnold Schimberg
      Hi Guys
      I have 88 4trax FW , it has a booster circuit
      In the cdi control fed from a leg in the alternator. 
      MY Honda service manual says you will get no spark without this circuit on this model. 
      Can someone explain a little about this please ?    Thanks
  • Similar Topics

    • By Mendoza999
      My  2005 raptor 660 is backfiring when I rev up can still ride but only slow when I rev up it backfires and pops what could it be help please 
    • By JacobSlabach
      in this thread, I want to discuss how 4-cycle atv engines work- what the different types are...  how they are set up and which you prefer.  To start off, are the cams on ALL atv 4-strokes powered by a cam chain?  I know that on say a lawn mower or logsplitter engine, the cam is turned by the tappet, pushrods, and valve rockers.  Which is better and why?  Chain-driven cams or pushrod-driven cams?  Are the pushrods just an old version and everything is transforming to chains or the other way around...or not at all?  Just looking for some explanation, history, and downsides/upsides...
    • By mikedb2002
      What's the difference between the 1986 lt250ef model g and model f?
    • By DMC66
      I need a repair manual for a 2004 and a 2005 sportsman 90 and I found a 2006 manual for cheap money. Is it worth getting and will it cover everything for the 04 and 05
    • By Ahren Longo
      Yeah I know its been a while since I've been on but, I've recently aquired a 2005 Polaris ATP 500. As ya'll well know I'm sure that these things are notorious for faulty ECMs and they are made of unobtanium. I got this one from my brother. I've unpotted the old ECM and tested the components and have concluded that they don't flow the board properly from the factory so that's why they crap out.  I've also done some research and found that if you take the harness and Stator and flywheel from a 2004 its basically a plug & play application and it eliminates the need for the ECM. Why the heck they put it in anyways is beyond me. I'm going to devise a way to make a plug & play adapter harness that eliminates the need for the ECM and restores the wheeler to use. Has anyone tried this before and had any luck? I've been trying to locate a wiring diagrams online so I can compare the 2004 to the 2005 but they're pretty hard to find.
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...