Quantcast
Jump to content

  • Do you own an ATV? Join our Forum!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

KFx400jim

Suzuki LTZ/KFX Jetting question

Recommended Posts

I have a 2004 KFX. I am throwing a white bros rd4 slip on for now. I know about the company already lol. I just got a screaming deal on it. My question is this:

From stock, how many jet sizes should I go up to get this thing to run correctly? Everything else is stock, engine wise at least.

Share this post


Link to post
Share on other sites


I have a 2004 KFX. I am throwing a white bros rd4 slip on for now. I know about the company already lol. I just got a screaming deal on it. My question is this:

From stock, how many jet sizes should I go up to get this thing to run correctly? Everything else is stock, engine wise at least.

I'm thinking 1-2 jet sizes from stock, but not 100% sure. Maybe check with the manufacturer.

* Removed your other thread as it was a duolicate.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By Hondasher
      I have a 2004 Polaris Trail Boss 330 and I want to eventually fix it up if possible, but the thing is the transmission or Gearbox that allows you to shift into forward and reverse and such isn't connect to the engine at all, it isn't even bolted into the frame. Anyways the Secondary Driven clutch is missing. The ignition was busted so I switched it out and tried to hook up power to it and the lights wouldn't light up and it wouldn't try to let me start it with the electric starter. 
       
      So I bridged the connectors on the starter solenoid and it cranks the motor. I was wondering if anyone knew why the dash lights don't work or any of the buttons. I did find a cable disconnected I have a picture of maybe someone can tell me what it's supposed to be connected to. It has 3 wires going to the connect Green Purple Red. I'll enclose a picture of it and where it is connected on the wiring harness. 
       


    • By Randel1
      Hello, 
      I have a 2004 Yamaha Bear Tracker in the shop for repair. I have the service manual but it doesn't have all the information I need to fix the problem. I need to know the voltage output of the stator charge coil and pulse or trigger coil at cranking speed. The wiring diagram color code doesn't seem to match and that is compounded by the fact that the wiring harness CDI connector is missing so I have 7 wires that need to be connected to the CDI. I can not find a circuit diagram of the CDI which tells me where the pulse/trigger coil connects or the charge coil connects. The other 3 wires (black ground, orange ignition coil, and r/b ignition kill sw) also need to be connected. The CDI has a single 8 pin connector and has a P/N 4XE-00 F8T19871 -1122 number on it and I believe it to be OEM. However I think the Stator and pulse coil are aftermarket items. I have resistance tested everything and it all seems to be in spec. but I don't want to miss wire anything and cause damage. Any help would be greatly appreciated. 
    • By Colin Davis
      Does anybody know where I can buy a complete wiring harness for a Yamaha bear tracker. If not could someone send me a picture of the the colors of the wires coming out of the cdi plug and voltage rectifier. So I can get an idea of how I need to wire it. Also where can I find a wiring diagram for them?
    • By MarkinAR
      Passing thought here and thought I'd pitch it to the group for debate.  I'm working through a Kodiak which is basically a Big Bear in a heavier bike and the same as about anything Japanese made for 30 years as far as clutch function and design goes.  This Kodiak is odd though in that the centrifugal clutch slipped a bit with good clutch material remaining and the main clutch pack seems to slip a bit as well at high RPM but also still has good clutch material left.  Much like the Kawa race bikes from what I've read.  Do you think it's an option to add a thin washer to the pressure bolts to put a bit more pressure on the main clutch and force it to use a bit more of the clutch material before having to replace?  There's seriously like 50% of fiber left on the main clutch pack and it seems silly to replace it all before it's truly worn down.
    • By Rich1028
      Suspension Question? Shocks for 250X
      I bought the wife a 2019 honda 250X,it does not have adjustable shocks,I'm thinking of maybe getting one  as well,for her she does not notice it as much as I  do but the ride is not as good as my 1991 250X with adjustable shocks.
      So I'm looking at maybe getting new shocks if I get one for myself,I find these.
      Elka Suspension
      LEGACY SERIES FRONT & REAR KIT SHOCKS for HONDA TRX250X, All Years
      $ 999.99
      https://us.elkasuspension.com/product/legacy-series-front-rear-kit-shocks-for-honda-trx250x-all-years/
      anyone here use these shocks?and how good are they?
  • Similar Tagged Content

    • By Thumpinhard25
      First thanks for any help guys, new to the forums and it's gotten me this far. I bought a 2001 bear tracker 250 for my family to get around the dirt bikes races. It wasn't running right and had a high idle. Previous owner thought it was a carb problem, so he ordered a new Zoom carb and new intake boot, but it still had the same high idle. ( I believe he had the throttle cable adjusted wrong, because it idled fine when I put it back together) So I tore down and cleaned the stock carb, and it started up and idled fine, but needed to have the choke 1/2 out to run.  I swapped to the new zoom carb and had the same issue. Choke half out bike ran ok. I played with the needle and the pilot screw with no change. ( bike did seem to be running rich though, but didn't get better when I tightened pilot screw or raised meddle) I Took it to the races and once I started bouncing around in the cattle fields the quad started cutting out real bad. It would barely run.  Sometimes it would run with choke off, sometimes choke 1/2, sometime choke full. I cleaned carb again, checked float level, and boots, no change still wouldn't run. Then suddenly it started running ok again.  This makes me believe it's an electrical issue rather then carb. I know there's no air leak, it's been checked, both carbs are clean( I've swapped them out a couple times, it starts up immediately and usually idles fine. But then bogs down/ or stutters under throttle. I saw the post on the guy who disconnected his rectifier and reconnected and suddenly it started working again, which lead me to believe it may be electrical and not carb.  So any advice on what I should check? Any way to test the CDI or rectifier?  Once again, I appreciate your help.  
    • By Jers
      I need to know what I have and what tire really go on it, Mine has 24x11x10 on the back and 22x8x10 on the front and I need new tire but I don't think are the right size. Also I can't find the model number listed but it looks like a 250 quadrunner 2wd and I think it is a 1987 maybe, can anyone help me, also I it has a rich running sound and I put a carb diap in it and cleaned the carb. is there a jet needing replaced?
    • By pickytar
      I have a Chinese Hybird 250 or that's what I was told it was. I found 17 numbers on the frame. Will these numbers tell me exactly what it is that I have? (I know that its a 2006 from a plate on the front)
    • By patricknperkins
      Ok, so got this thing, assembled, and even added acid/assembled the battery with a solid trickle charge and the battery is fine.
      As far as I can tell, I have checked all the fuses I can find, but I have ZERO power to anything. Even the console will not light up when turned to ON.
      Is there some sort of hidden parental/child disconnect or safety switch that I'm not aware of? ANY help would be appreciated.
    • By Steve1266
      I went out to ride my quad today. When I started it up it ran for a minute, then died. Since then it will turn over but won't start. I've check the spark plug and get great fire. I have had this quad for about 6 months, and very new to breaking it down. But need help. Thanks
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...