Quantcast
Jump to content

2000 King Quad 300 4X4 Shifting Issues


slinta

Recommended Posts

I was riding around the other night and it was shifting fine. No noises or anything....I stopped to pick up some stuff and then when in first gear it would rev so high and then it acted like it was in neutral. When the RPM's came back down it would engage 1st gear again. Reverse works fine. Any ideas??????????????????????????????????????????????

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Similar Forum Topics

    • By Gwbarm
      I finally got around to working on the TRX, this has been an ongoing problem with this machine. This is a machine that we keep on my Fathers property, i dont see it that often, my brother haad it professionally repaired last year and year before same problem, the new starter gears and bypass gears last about a year and the machine is not used that often, he said he was done with it , so i thought i should go take a look. Sure enough the gears were all malled again. 
       

       

      IMG_4910.mov   There is some slack in there but most is taken up by the gear cover,if anyone with history with these machines has had the same problem, let me know your findings. Where i am now im looking for finding replacement honda gears on Ebay and try those. I suspect the original was replaced with aftermarket gears years ago and they just worse quality as the years go by. 
    • By 1998Zuki250
      What are your riding location preferences? Mud Park? Personal Trails? Public Land?
    • By lester
      I picked up a 2000 Big Bear 400 4X4 that was sitting around that I know nothing about. It will not start. I do have a red light when in reverse. When I take it out of reverse, I do not get a green neutral light, and when I push the start button the red oil light comes on but there are no noises, nothing else happens. How do I test the neutral switch and/or bypass it to see if I can get it to at least crank? And does anyone have other suggestions for me to try?
    • By Spritee1
      having an issue with the unit when running under a load up a hill or in high gear, seems like the belt is slipping, there is a clapping sound coming from the primary clutch like it releases and snaps back in. i don't think I should have a noise like that. this is a friends unit and he has already replaced the primary twice with the same result.
      not sure where to look next
    • By mga
      I see quite a few ads for that  Tribotex additive. It's kind of expensive, has anyone used it it their ATV or any other vehicle?
×
×
  • Create New...