Quantcast
Jump to content

waynemags

Members
  • Content Count

    23
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

10 Good

About waynemags

  • Rank
    Occasional Poster
  • Birthday 11/26/1970
  1. ran fine before. just replaced a freyed cable. nothing else was changed.
  2. i have a 95 polaris xplorer 400. just replaced the throttle cable. has oil inject cable as well. whats the procedure for adjusting the cable. start at the carb and adjust till the carb is wide open or start at the throttle adjuster on the bars. it seems to run ok and starts fine but now as soon as i hit the throttle hard it bogs and then catches up. im unsure of procedure.
  3. which valves are you talking about? we were thinking of an oversize anyways.
  4. my brother in law has a 91 polaris 350 liquid cooled i think its a trailboss. anyways out yesterday riding and it quit. got it home and piston skirt is destroyed. looks like a complete rebuild. can cylinder be bored or is it nicasil.? any ideas would be great. thanx. cylinder doesnt look that bad but piston is destroyrd.
  5. ive got a 98 polaris explorer 400. had about a week. starter never did work when i got it. i put in a new battery today. fully charged. hit the button and just hear a click at the solonoid.what would be the p[roblem here. this is my first quad. ive wrenched on lots of sleds and harleys. i took the skid pate off and cant even see how to get the starter off. anyone have a clue where to start?
  6. ill try a new battery. thanx. i figured with the charger on there it would work. noticed tonight that the fluid levels in the battery are way down. some might even be empty.
  7. this is on my 1998 polaris explorer 400. the winch wont work. i had the switch apart today. very coroded inside. i could make it work while it was all apart, but really had to manipulate the buttons. can i hook up a toggle switch somehow? Has anyone done this or do you need the proper switch. mine is a hand held unit with the grip on it. i was thinking i could use a spring style toggle but dont know alot about the switches. thanx in advance.
  8. hey all. i just aquired a 1998 polaris explorer 400. the starter doesnt work. i tapped on the starter as i held the starter button in. it will turn over very slow. this was with my charger hooked up to battery. would my starter be screwed, or would it be the solonoid. when i hit the button i can hear the solonoid click. any ideas would be appreciated.
  9. ya oil sounds abbout right. thats about what i put in. as for the noise, i replaced the front ujoint with one with a grease nipple. turns out that evertime the nipple went around, it barely rubbed on the belly plate. i pounded the plate down a bit with a hammer and a punch, and the noise was gone. thanx everyone
  10. ya you bet. all good. i did notice that yesterday when ridng, i could hear a clicking sound coming from the left front side. any way to tell when the cv joints are toast?
  11. all i can find looks like it says 2400cm. i just filled till it was on the dipstick.
  12. im looking at buying an 06 king quad. doesnt run. guy said it stopped on the trail. he got it home, and checked compresion. apparently none. im not sure if it was just low, or actually zero. any ideas what this may be? im hoping to maybe get it cheep and repair it. thanx.
  13. im looking for one as we speak. thanx for the help.

×
×
  • Create New...