Quantcast
Jump to content

  • Do you own an ATV? Join our Forum!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

Arctic Cat UTV Forum

Sign in to follow this  

Arctic Cat UTV or Side by Side Specific Discussion Topics. Technical and General Discussions. Arctic cat Prowler, Wild Cat, HDX topics.

11 topics in this forum

    • 0 replies
    • 3,405 views
    • 0 replies
    • 623 views
    • 0 replies
    • 1,643 views
    • 0 replies
    • 1,833 views
    • 0 replies
    • 2,530 views
    • 5 replies
    • 6,031 views
    • 0 replies
    • 3,332 views
    • 0 replies
    • 2,680 views
    • 0 replies
    • 3,240 views
    • 0 replies
    • 2,309 views
  1. 2009 Arctic Cat Prowler XTZ 1000 H2

    • 5 replies
    • 5,946 views
Sign in to follow this  
just get it


  • Latest Forum Posts

    • Guys, had a worn smokey recon 250 to the point it it was fouling plugs. Well pulled the jug looked great and believe my culprit was valve seals. They could not even hold the valve in place. So honed the cylinder for good measure and installed new rings while it was apart. Also lapped valves while it was apart due to little corrosion on the intake valve face, went on and did exhuast while it was apart also. Reinstalled everything, adjusted valves, I cant remember how far out they was but they where out a bit. Well long story short it started up, ran great for about 20 minutes and then randomly died while accelerating. Compression is 60 psi at best.... double checked valve lash and it was way out?? Adjusted it, but you can tell its not right. Still no start, and with rockers arms removed still not compression......? Which making believe ring issue? But why is valve lash  all over the place?! Is there an easy way to check cam to crank timing to make sure it hasn't jump time? Thanks!
    • Have you checked the gap on the pick up coil? I remember a post way back about a similar problem and it turns out the gap on the pick up coil was the problem.   It ran great in place but after a load was put on it the atv it bogged down.  
    • I bought a new carb thinking it was the problem, wasn't. But I kept the original carb, and it looked great inside, so I just put the original carb back on. Whole electrical system has been replaced. I am just baffled. It seems like a fuel problem. But I can't seem to figure it out. 
    • Is there a website for the uk pal as this ones coming up in euros
    • cheap replacement and it ran just like the original oem   

×
×
  • Create New...