ScottBarry28

2007 Arctic Cat 500 - Jumps In Gear When Starting Off

Recommended Posts

My 2007 Arctic Cat 500 is acting up. I hope its just needing a new belt, but has anyone seen this before. Jumps when starting rolling in all gears. Once gets going its fine as long as you stay on gas. It feels like starting off in a rzr (takes a second to engage)

Share this post


Link to post
Share on other sites
  •  Like what you are reading? Please help us by sharing this content.


That certainly sounds like a worn belt. My snowmobile would do the same thing. Does it have clutch work , or is it stock?

Share this post


Link to post
Share on other sites
  •  Like what you are reading? Please help us by sharing this content.

Yes it has a clutch kit. Im going to tear into this weekend to see what is going on.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  •  Like what you are reading? Please help us by sharing this content.

Just took belt off. About 6 teeth missing. taking test ride in am. also replaceing ball joints and wheel bearings in am.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  •  Like what you are reading? Please help us by sharing this content.

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


  •  Like what you are reading? Please help us by sharing this content.