Quantcast
Jump to content


need help 2001 scrambler 90 spark


lskivers

Recommended Posts

had spark lost spark found 2 wire that if i barly rub them together spark comes back but when i twist them together for solid contact spark go's away the wire that i found must have went to the switch that some one cut off the bike cause they lost the key the wires one is black with blue stripe and the other is the grond black if any one has one of these 4 wheelers could you please look at the wireing behind the switch and help me out or if you have the manual email me the wire diagram PLEASE!!!

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

this thing is drivin me insane people i got a new complete wireing harness and key switch ,coil,battery the thing has a very weak spark the spark plug gap has to be set under.005 to get a spark ive even held on to the plug and it shocks me but nothin like it should and=y suggestion would be greatly appriciated thanks LOUIE SKIVERS:aargh::aargh::aargh::aargh:

Link to comment
Share on other sites

Well it sounds to me like you are not getting a hot enough spark out of the coil.

Check all your cnnections and grounds (bolts to any frame connections)

Even though it's new, your coil or cdi could be defective.

You could have a bad plug wire, did you change that?

Link to comment
Share on other sites

This is not a repeat thread i got the wireing strait this is another problem

icon8.gif Still need help with my boys scrambler 90

I GOT BRAND NEW WIRE HARNESS KEY SWITCH AND COIL AND CID CHECKED ALL THE GROUNDS BUT NOW I CANT GET A SPARK UNLESS THE GAP UN THE PLUG IS UNDER .005 ALLMOST SHUT COMPLETELY I HELD THE END OF PLUG BETWEEN MY FINGERS AND I SHOCKS ME BUT ONLY VERY MILD SHOCK KINDA LIKE A 9VOLT battery ON YOUR TOUNGE GETTIN PRETTY PISSED THE TOP END HAS BEEN COPLETELY REDONE AND WIREING IS ALL BRAND NEW ANY SUGGESTIONS WOULD BE GREAT THANKS LOUIE SKIVERSarghh.gifarghh.gifarghh.gifrealmad.gifrealmad.gif:rea lmad:

icon8.gifneed help with my boys scrambler 90

this thing is drivin me insane people i got a new complete wireing harness and key switch ,coil,battery the thing has a very weak spark the spark plug gap has to be set under.005 to get a spark ive even held on to the plug and it shocks me but nothin like it should and=y suggestion would be greatly appriciated thanks LOUIE SKIVERS

Looks like a repeat to me.

Link to comment
Share on other sites

Agreed, you actually have three separate threads for the same issue. They have all been merged into the first thread you started. I understand that your situation has progressed, but it is still the same issue. Also, you also have said essentially the same thing in three separate posts. I deleted two of those. Please try not to repeat yourself. It is easier for every one if you keep things clean and consolidated.

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Similar Forum Topics

    • By Mhatayas
      My uncle bought a Baja 250, 2006. Knew there was no spark since the get go. He don't know anything about quads so is getting me to help him try to get it running...
       
      battery is bad so I connected battery charger to it to crank it over , cranks over well , but no spark .... 
      Lights and everything work fine , but with each crank over using the e start switch , the display reads 999 888 777 666 ... Right down to 000 and repeats itself . 
       
      He managed to get a parts bike , I changed over the CDI and the coil and the stator from the parts bike and there was another black box by the voltage regulator I changed over ... I used my multimeter to confirm as much as I could works , it's hard without knowing which wires are which , and I cannot find any diagrams online for this bike ? 
       
      Do you think it could be the Killswitch? There's so many wires coming from there I don't know where to start . Also I should mention it appears the fan on the front of the bike has been taken off (the wires have been cut too ) 
       
      If this bike sparked it would run . The previous owner said he parked it one day and it just wouldn't start after.
    • By McG75
      Sorry I suck at these forums so if you see this submitted under update status, my bad. Anyhow this is a new shock for a 96 Yamaha Kodiak 400 4x4 it fits my 96 Yamaha Timberwolf 250 4x4 perfectly. Little narrower are the bottom than the original but everything else is perfect. I extended it to almost a half in from full extension because I’m pushing 350 pounds.  It rides and hold me well. So if any of y'allRace driven shock. have been looking for one and didn’t want to do the research here it is. 





    • By Mikey69
      Heres my story. Kinda long. I guess I was a late bloomer when it comes to quads. I had never ridden a quad in my life. Rode Dirt Bikes as a kid growing up. Back in Oct of '06 I found a Mustang on craigslist. Took it for a test drive one morning before work. Fast car. 351 Cleveland. I had planned on meeting the guy again after work. For some strange reason thats still to this day beyond me, I stopped in Hillsboro MotoSports on the way home from work. I had 6 Grand on me. There was a left over '05 sitting by the front door. It was on sale for $4999. It was $5499 OTD. I didnt even look at anything else. I knew nothing about quads accept I thought it really looked coool and I had the money in my pocket to buy it. I was sitting on it when the salesman walked up and asked... "Can I help you?" Without hestitation I pulled 60 Ben Franklins outta my front pocket and said "I want this Quad. Load it up in my truck." It was just about dark by the time I drove away from the shop. BTW, I didnt bother to ask my ol lady if I could buy it. LOL. Anyway, I took it by the house and showed her. She was kinda stunned but not mad. We drove over to a friend of mines house and unloaded it. I took it to the field across the street from his house. HOLY CHIT!!!!! I was surprised by the power. I had it for about 2 weeks and took it to Sand Lake. I was there a few hours and rolled it on a banked turn at the top of the bowl right before you get to the one-ways. When it rolled, I flew off and landed on my belly. The quad came bouncing and landed on my back. For a month I couldnt even walk. I was scared of it. I considered trading it for a 250EX. Went back to the shop. The salesman said..."Dude!!! You dont want a 250EX!!! Trust me. Just get used to it" I still wasnt convinced. I put it on craigslist for $4000. Calls were coming in. I had a guy that wanted to come look at it that evening. I decided to take it for one last ride at Browns Camp before I sold it. I was still afraid of it. After about 5 minutes I started feeling comfortable on it again. I decided right then, I loved my Honda 450 and would learn how to ride it instead of selling it. That was late Nov of '06. Work was slow for a Painter in Oregon. My new job everyday? Going to Browns Camp and ridding my Quad. I bought my Girl Friend an '02 Blaster. I rode my 450 for 4-6 hours almost every single day for 3 months. And yes, I know my way around Browns Camp pretty well. LOL. In March I bought her an '06 TRX250EX (Thank God I didnt trade my 450 for one of those) LOL Since then, I have become totally addicted to quads. I love them. Couldnt imagine not owning at least one quad. Luckily I have two. My "07 was $6500 OTD in July of '07. Bought it for my Girlfriend. Traded in her 250 EX. A month later we broke up. So, I wound up with two Honda 450's.
       
    • By ethie
      Hi All
      I have a 2012 Coleman 500 Outfitter that keeps fouling out the plug within 10-15 minutes 
      not sure where to start
    • By Uglyside38
      I have a 1988 Quadrunner 250 2wd. My brother in law sold it to my son for $20...had been sitting outside for several years. Got it home and had it running in about 30 mins. Ran it a bit and then went to looking at the carb as it was having trouble idling. Was getting it pretty close, then started losing spark...Also, it wouldn't start up every time...only about 1 in 5 tries. Anyway...now, it has what I can only describe as "intermittent" spark. I can get 1 light spark right when the start button is pressed and sometimes one when it's released...but none while cranking. 🤷‍♂️

      I have replaced the spark plug, ignition coil/wire, and traced wires best I can. I noticed a couple frayed wires at the pickup coil where it enters the case. So, now I have the cover off, stator and pickup coil out and trying to test the coil. I do have about 114 ohms resistance for pickup best I can tell. And I can read minute voltage when I drag a magnet across it. Could it still be bad? Can a bad ignition switch/button cause this? (I did have the switch off to oil the choke cable)...pulling rope makes no difference though...any ideas or help would be greatly appreciated!!! It's the intermittent part that's throwing me off! 

×
×
  • Create New...