Quantcast
Jump to content

  • Join Today, It's Simple and FREE!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

Hisun UTV Forum

Sign in to follow this  

Hisun UTV Side by Side Specific Discussion Topics. Technical and General Discussions. Strike, Sector, HS Series UTV topics.

Sign in to follow this  


  • Latest Forum Posts

    • Just bought a 2018 500 this fall and am quite impressed.  I have a 1/2 mile long driveway with a 300' elevation rise, and this rig plows it  effortlessly. As others have said, it's around 3 grand cheaper that the "name brands" I looked at.
    • The wiring could have changed but you would really have to compare the two diagrams to be sure.  The stator coil should read no more then 0.63 on any of the legs.  The voltage seems low also. Also the pick up coil gap to the magnet have you checked the gap?  When you checked the secondary coil did you check it with the spark plug wire on or off the coil? And have you tested the spark plug wire as well?  The kill switch you tested for ohms... did you check that you have and opened and closed circuit (continuity) on the switch and that it’s not making partial connectivity and not fully opening? The switch could be bad or corroded inside.  All the components inside are made of brass or copper which are all subject to corrosion/oxidation.   Im going to look at the manual and see if anything stands out and try to help you out a bit.   I’m sure someone on the site has had this problem and will chime in as well.    
    • One other oddity I noticed was that my 00 will crank over with the CDI disconnected, but the 98 would not.  The electrical diagram I have says typical 98-01 Grizzly, but obviously something is different ( or  have a wiring change on one).
    • Thanks again Frank:  Thought I was capable on the testing also, but still don't have it up and running,  , so guess not - lol.  You mentioned stator : all three legs were about the same about 1 ohm from 1-2, 1-3 and 2-3 with OL to ground.  Puts out about 8 vac while cranking.  Source/Exciter coil:  Resistance 310 Ohms green-brown and puts out 45 vac while cranking.  Pulser/Pickup coil: Resistance 488 Ohms red - white but only puts out 250 mvac while cranking.  Ignition Coil:  both primary and secondary checked out in spec.  Spark Plug:  Replaced with new one from NAPA.  Ignition Switch and Kill Switch:  Checked out good. With both switched in RUN resistance to the CDI black/white was OL, with either switch in OFF resistance around 1 Ohm and will not crank.  The only one had a ? on was the output of the Pulser. Know it is a pulse so voltage wouldn't be very high but 250 mvac sounded very low to me.  Replaced stator/pulse/source with a Ricky's Stator  RS200G8-B but still no spark.  Think I checked all the wiring and didn't find any problems.  CDIs are very expensive for this atv (for some reason, the 660 were reasonable) so don't want to replace it yet since won't take back electrical parts if installed.  A friend has a 98 600 with a different CDI (4WV-F8T34671 vs 5GT-F8T36071) my original ? was are they interchangeable?  Connections are the same.  Finally decided to take a change.  Took the 00 CDI off my ATV and put it on friends 98 and it fired right up.  Took his 98 CDI (which worked great on his ATV) and put it on mine - Still no spark.  Is that a magnet on the OUTSIDE of the flywheel/rotor?  Or does it work by changing the impedance.  Magnets on inside to stator are strong, but nothing on the outside thing which I thought was a magnet.  That about it,  Thanks for any input from you and others.
    • the manual is ok except for dark pictures,i have a 1990 4wd quadrunner,different carb acording to manual, speedomter cable on mine connects on right side of tranny grease it good before installing i hade to get a after market carb suzuki wanted $500. fo mine after market $120. a lot of members on here helped me mine would only idle wouldnt run at high speed it was voltage regulater belive it or not so all these guys will help you the brakes on mine the wheel cylenders weer froze up another case of suzuki price gouging the re are after market cyl. fore mine i have the manual that covers yours if i can help

×